Det var under tisdagen som det avslöjades att förre tränaren snabbt var på väg att göra klart med en ny klubb efter det överraskande uppbrottet från Linköping. Efter sena förhandlingar under natten till onsdag är enligt mycket välunderrättade källor nu parterna överens om kontraktet. Den nye tränaren kommer med största säkerhet att presenteras under onsdagen.

Dan Tangnes flyttar till Schweiz – och tar familjen med sig. Pendlandet mellan Linköping och att så mycket vara ifrån familjen i Ängelholm var en förklaring till att han valde att lämna SHL-klubben. Förlusten i SM-kvartsfinalen mot Djurgården blev den sista som ansvarig för LHC för norske skåningen, som tidigare även tränat Rögle i SHL. Nu är det dags för första "utlandsuppdraget" i karriären.

EV Zug är en av de stora klubbarna i schweizisk ishockey och satsar hårt. Det blev en andraplats i grundserien, men tog för tidigt stopp i slutspelet och med Tangnes är nu målet att nå betydligt längre. I laget återfinns bland andra förre LHC-centern Garrett Roe, som nu återförenas med sin förre tränare. Zug är huvudstad i kantonen Zug och är belägen vid Zugsjön i norra Schweiz, nära Zürich och Luzern.