LÄS MER: LHC stöttar Lilja efter åtalet.

"Vi i White Lions styrelse tycker detta är förkastligt. Vi anser, som i princip hela övriga hockey-Sverige att det disciplinära straff som Jakob Lilja fick via Svenska ishockeyförbundet är fullt tillräckligt och att åklagaren i detta fall korsar en gräns för ett tilltag som sker mitt under pågående spel, ett tilltag som vi sett förut och kommer att se igen när adrenalinet pumpar", skriver White Lions på sin Facebooksida.

LÄS MER: LHC-tränaren rasar mot beskedet.

Under måndagsförmid­dagen kom beskedet kom att LHC-forwarden åtalas misstänkt för misshandel. Händelsen inträffade i mars 2015, då Lilja spelade för Rögle och crosscheckade Malmös Jens Olsson i nacken ­under en match. Straffet blev tio matchers avstängning, var­av fyra blev till böter.

Tidigare har bland andra LHC:s klubbdirektör Anders Mäki gett sitt stöd till Lilja.

– Oavsett hur det slutar kommer han att ha vårt stöd, ­säger Mäki.

Nu tar White Lions ett initiativ och startar en insamling för att betala Jakob Liljas eventuella böter:

Artikelbild

| LHC:s klack White Lions hade all anledning att jubla igår. LHC vann med 4–2 och är nu klart för semifinal.

"När en åklagare jämför en händelse som sker på en ishockeyrink med något som sker ute i samhället vittnar det enligt oss om väldigt dålig inblick i idrotten ishockey och de känslor som sporten för med sig."

"De konsekvenser detta får för Jakob Lilja och hans familj är totalt oproportionerliga till vad som hänt. White Lions vill tydligt visa för Jakob Lilja att vi stöttar han i detta till 100 procent och har därför påbörjat en insamling som ska gå till de böter som Jakob Lilja kan ådra sig vid en eventuellt fällande dom."

"Om Jakob blir friad eller om insamlingen genererar mer pengar än de böter Jakob eventuellt får, skänks hela, alternativt resterande belopp oavkortat till Barncancerfonden."