Olof Unogård, Linköpings FC:s tränare, är på plats på VM i Frankrike och medverkar då i veckans Sportsnack, Öst medias videoserie, som spelades in i Rennes på måndagen. Inslaget kan ses på respektive sajt på Corren, NT och MVT.

Vad är din känsla av VM på plats? Är det stort?

– Både och. Det märks inte på stan, varken i Paris eller Rennes. Är inte så mycket affischering eller reklam. Men medialt är det stort och det var en fantastisk inramning på premiärmatchen.

Artikelbild

| Inte jättemycket VM-reklam i Rennes, men här så. LFC:s tränare Olof Unogård är på plats på VM, bland annat för en allsvensk tränarkonferens.

Olof Unogård är på allsvensk tränarkonferens under en vecka. Med är även förbundskaptenerna på ungdomssidan, bland andra Pia Sundhage.

I diskussionerna konstaterar Unogård att lagen och spelarna i damfotbollen blir allt mer taktiskt skickliga, vilket gör alla lag mer svårscoutade.

– Lagen anfaller på olika sätt och försvarar sig på olika sätt, konstaterar LFC-tränaren.

I VM är det också fler medaljkandidater än tidigare och utrymmet för skrällar har ökat.

Olof Unogård uttalar sig i Sportsnack om LFC:s sex spelare i VM, norska Frida Maanum och svenska kvintetten Nilla Fischer, Stina Blackstenius, Kosovare Asllani, Lina Hurtig och Mimmi Larsson.

Unogård bedömer att många spelare behöver få speltid om Sverige ska hålla länge i VM. Frankrike eller USA tror han tar hem det, men är lite mer osäker på Sverige.

– Alla spelare måste upp på personbästa och däröver, säger han.

Hur går det i första matchen?

– Sverige vinner mot Chile med 2–0 efter mål av Lina Hurtig och Stina Blackstenius, tippar Olof Unogård.