41-åringen med 148 A-landskamper på meritlistan är numera tränare för division 5-laget Öjersjö i Partille.

Men under ett par omskakande minuter trodde spelartruppen i Lindö FF att klubben hade gjort årets kap inför division 4-premiären.

– Jag fick reda på att Anders skulle komma till arenan ett par timmar innan träningen. Jag samlade ihop killarna och berättade att vi hade gjort världens nyförvärv. Sen fick de gissa vem det var innan jag plockade ut Anders med matchtröja på och allting. Det var världens grej. De stod som fågelholkar och gick på det stenhårt medan han gick runt och hälsade på alla, säger tränaren Josef Massi.

Han skrattar gott medan han berättar om sin kupp.

– Jag älskar sånt här. Och vadå, det skulle ju kunnat vara sant. Det är klart att han skulle kunna spela i division 4, det är väl inga konstigheter? Tyvärr ska han inte göra det men det var jäkligt roligt att lura alla, fortsätter Massi.

LÄS MER:De vinner trean

Anders Svenssons verkliga anledning till besöket hos Lindö FF är något helt annat.

– Han ville titta på anläggningen. Han hade hört att den var fin, berättar Lindös ordförande Anders Åberg lite kryptiskt.

Tränaren Josef Massi får se fram mot nästa veckas seriepremiär i division 4 utan den förre landslagsstjärnan. Och innan dess blir det en riktig värdemätare när Motala AIF från division 2 kommer till City Gross Arena för åttondelsfinalen av Östgötacupen på tisdag.

– Det blir världens match för oss. Vi letade efter ett bra genrep och det här blir perfekt, säger Massi.