Jonas Johnson ut – Leif Strömberg in. Vita Hästen har insett allvaret och agerade i veckan för att hitta ett vinnande spår.

De får fortsätta söka.

2–4 mot Pantern var sjätte raka förlusten och inte den start som Leif Strömberg ville ha i sin första match som huvudansvarig.

Artikelbild

| Förlust i debuten för Leif Strömberg.

Bakom förlusten hittar vi en vilsen defensiv som straffade sig – och det var ett par märkliga ingripanden som kan ifrågasättas.

Wilhelm Westlund sköt 1–0 till gästerna i första peridoen men de hade knappt hunnit jubla klart innan kvitteringen satt bakom Viktor Kokman.

Tiden mellan målen: 13 sekunder.

Samma sak inträffade i andra perioden.

Alexander Pettersson förvaltade Villiam Haags framspelning på bästa sätt men Hästen var inte skärpta och Panterns 3–2-puck satt i eget nät 14 sekunder senare.

Talande för ett lag i motgång.

Smällarna kommer på rad och det skulle inte bli så mycket roligare.

3–2 var en ledning som var i underkant för Pantern som hade två skott i stolpen och dessutom tvingade domaren Anders Sandahl att ta till videogranskning för att vara säker på att ett Pantern-avslut inte hade gått i mål.

I kvitteringsjakten i den tredje perioden skapades inte värst mycket heta lägen.

Det slutade med en ny förlust för Vita Hästen, ett ännu djupare hål och sjätte raka förlusten. När dessutom Västervik vann så passerade smålänningarna Hästen i botten.

Norrköpingslaget parkerar näst sist.

Det var ingen optimal uppladdning inför resan till Malmö. Kevin Elgestål tvingades kasta in handduken på vägen ned när spelarbussen befann sig i Jönköpings-trakten och var därmed borta från spel.

Jakten på att komma ur krisen fortsätter för Vita Hästens del på fredag. Då kommer AIK till Himmelstalundshallen.