Det har inte varit helt lätt att sy ihop allt som behövs för att kunna göra nattfotbollen attraktiv. Men med stöd från kultur- och fritidsnämnden, Östergötlands idrottsförbund och Hyresbostäder startar nattfotboll. Fredagskvällar fram till jul och nyår mellan 20–23 på Borgsmoskolan kan barn och ungdomar träffas, umgås och spela.

Verksamheten startar den här veckan i Borgsmohallen.

– De yngsta flickor och pojkarna får komma med målsmans sällskap, då det är lite sent. Vi kommer också ha tillgång till ytor i fritidsgården dit vi tänker bjuda in förebilder som Armando Ibrakovic att föreläsa. Han har gjort mycket för Hageby, vi hoppas kunna bjuda in fler profiler, säger Isko Feratovic.

Artikelbild

| Isko Feratovic.

Han är ansvarig för klubbens fotbollsverksamhet vid sidan av jobbet som fritidsledare. Isko hyllar hjälpen från Sisus Miro Hristov som är projektledare för idrott i segregerade områden.

– Vi har ideella ledare, spelare och supportrar utanför som privat stöttar och hjälper till vår verksamhet. Men de senaste två, tre åren har det varit tuffare att få stöd för den här typen av verksamheten. Miro har varit betydelsefull för oss.

Ett annat bekymmer för Jaguar är att Klockaretorpets enda fotbollsklubb saknar en plan att spela på i området.

– Borgsmo finns men den är för friidrotten så där finns det inte plats att träna. IK Klockaretorpet hade en plan men den ägdes privat. Vår klubb är geografiskt bestämd till Klockaretorpet men tyvärr saknar vi en plan att spela och träna på.