38-årige Daniel Lehnbom och 36-årige Johan Jansson tog över tränarsysslan i Finspångs AIK inför säsongen 2017–18. De har tagit laget till toppen av division 1 de här två säsongerna. Nu står det klart att duon fortsätter även kommande säsong.

"Lusten för sporten, möjligheten att utveckla Finspångs bandy till nästa nivå och trivseln i Faik var de avgörande faktorerna till att huvudtränare Lehnbom och assisterande Jansson valde att förlänga sina kontrakt och uppdrag ytterligare ett år som tränare och spelare. Med dessa mycket viktiga byggstenar på plats vidtar nu nästa steg i att säkerställa och forma truppen och säsongsupplägget för våra seniorer till den kommande säsongen. Först ska naturligtvis innevarande säsong avslutas på bästa sätt", skriver Faiks styrelse på klubbens hemsida.

Både Lehnbom och Jansson har förutom att träna laget även spelat i matcherna.

Två omgångar återstår av vinterns division 1 södra. Närmast väntar derby mot Borgia i Norrköping på söndag. Tjust är redan klar seriesegrare, och får därmed kvala till allsvenskan, medan Faik som bäst kan sluta trea. Fortsatt spel i ettan väntar även nästa säsong.