Ajsel Kujovic kom till ÅFF från Varberg i mitten av juli, som ersättare för Viktor Sköld som då lämnade för IFK Göteborg.

Det blev inte direkt någon succé och den långe anfallaren lyckades bara prestera en målgivande passning på de matcher han spelade. Nu har han istället förlängt sitt kontrakt med Varberg, som i år blir seriekonkurrent med ÅFF i superettan.

Mats Karlsson, sportchef i ÅFF, säger att det varit klart en längre tid att Kujovic inte skulle fortsätta i Åtvidaberg.

Artikelbild

| Bröderna. Ajsel och Emir Kujovic.

– Vi hamnade ganska snart i ett beslut där vi ansåg att han är alldeles för skadebenägen. Det var för stor risk för oss, därför fick han aldrig något kontraktsförslag.

Kujovic hade kontrakt med ÅFF december ut och var med och tränade med laget innan årsskiftet. I omstarten efter jul och nyår var han dock inte med.

I ÅFF:s trupp finns just nu stora hål inför den kommande säsongen och Mats Karlsson erkänner återigen att han är utlämnad till de ekonomiska förutsättningarna.

– Vi har haft kontrakt framme med ett antal spelare som, när vi inte kunnat slutföra förhandlingen och slå till, valt att stanna kvar i sina nuvarande klubbar eller gå vidare till andra. Det är klart att sånt är frustrerande, men samtidigt är det verkligheten vi lever med.

Han fortsätter:

– Jag kan bara hoppas att vi får in medel snart. I så fall skulle vi ganska snart kunna presentera en eller flera spelare. Men just nu har vi inte möjlighet till det.

Lillebror Emir räknar som bekant också med att byta klubb. Den allsvenska skyttekungen är hett villebråd efter sitt succéår 2015. Men någon klubb har ännu inte presenterats.