Sleipner var länge med och slogs om en kvalplats till division 1.

Nya tränarparet Johan Roxström – spelande tränare – och Admir Dedic som tog över efter Josef Massi tvingas nu lämna.

Det slog ned som en stor överraskning under måndagen.

Artikelbild

| Admir Dedic.

– Det var ingen som visste något. Det är ingen som pratat med mig eller någon i spelarrådet. Jag är irriterad över hur det här hanterats, säger Jimmy Karlsson som dubblerar som målvakt och lagkapten.

Tidigare under dagen pratade Karlsson med coachduon. Ett par timmar senare fick övriga truppen veta.

– Jag är chockad. Det känns omtumlande, fortsätter Karlsson.

Du har inte fått några indikationer på det här?

Artikelbild

– Nej, men så här är fotbollen. Klubben vill ändra inriktning, det får man väl acceptera men det är ingen som hört med mig eller någon annan i laget. Det var rätt så dämpad stämning på mötet.

Det är andra gången som Admir Dedic och Johan Roxström tvingas lämna ett tränaruppdrag.

När de ansvarade för Lindö FF höll laget till i toppen av division 3, gick till kval men kunde inte ta steget upp i "tvåan".

Ett par månader senare beslutade LFF-styrelsen att de ville satsa på andra namn.

– Det är lite samma känsla nu, säger Admir Dedic. Jag är besviken över att en kille som man knappt pratat med ringer och berättar att vi får gå. Det är rätt dåligt. Jag och Johan hade verkligen ingen aning om att detta var på väg. Vi tycker ju att vi gjort ett bra jobb i klubben. Nu, det här andra året, skulle vi få forma truppen till nästa säsong. Man är chockad, minst sagt.

Läs mer: "Man pissar på oss".

– Jag lider med dom. Vi har haft ett sammansvetsat gäng och nu får vi börja om igen. Det blir tredje tränaren på tre år. Börja om igen med ett nytt försäsongsupplägg och ny spelidé, fortsätter Jimmy.

Sleipners ordförande Anders Marcus menar att beslutet är grundat på att klubben vill byta riktning och satsa mer på sina egna spelare.

– Vi har ju blivit sönderplockade år efter år och har sett att vi är tvungna att förändra något för att behålla våra talanger. Vi har tagit ett beslut om att satsa på våra unga spelare och förhoppningsvis få tillbaka en del av de som lämnat de senaste åren.

Och "Rocky" och Admir passar inte in då eller vad?

– Det finns frågetecken kring deras förmåga att utveckla de yngre spelarna och då kom styrelsen fram till att en förändring är nödvändig. Sedan är väl jag den första att beklaga detta. Jag har haft ett bra samarbete med både "Rocky" och Admir och det här är ett beslut som borde ha tagits tidigare.

En ny ledarduo ska presenteras redan på fredag. Samtidigt står det klart att Mikael Söderkvist som varit ungdomsledare i klubben blir tillförordnad sportchef.

–  Hans uppdrag blir att hjälpa de nya tränarna att få ihop en spelartrupp. Just nu har vi tolv spelare under kontrakt.

I samband med måndagsträningen tog de sparkade tränarna farväl av sina adepter.

– Hela sättet detta avslutades känns så fel men jag och Johan har i alla fall fått träffa killarna och sagt hejdå, slutar Admir Dedic.