På tilläggstid ordnade han 1–0 och tre poäng på Östgötaporten.

I 91:a matchminuten.

– Jag fick en passning, spelade till Niklas Söderberg, fick tillbaka bollen, drev runt och sköt. Den tog på någon Geflespelare in i mål, berättade den inhoppande målskytten som inte var direkt sprudlande lycklig.

Artikelbild

| Nära att Kristoffer Khazeni lyckades i första försöket.

– Jag vet inte, det satt så långt inne. Man får fira där inne. Det var väldigt sköna tre poäng, sa Kristoffer när lagkompisarna skvätte vatten på honom och påpekade att han spelade otejpad.

Kristoffers tid i Sylvia har varit fylld av skador. Först en bristning i högerbenet när han kom. Senaste månaden har det varit problem med högerknät.

– Den vill inte ge med sig, men det har blivit bättre.

Han fick hoppa in 20 minuter på slutet.

Artikelbild

| Marwan Bazi var tillbaka.

– Tanken var att jag skulle ha spelat mer, men på uppvärmningen kände jag att knät inte höll helt. Sen smörjde de in mig lite och så kort tid kunde jag bita ihop.

Lite tidigare hade han ett fint läge i djupled, men målvakten Jake Mcguire klarade.

– Det var jobbigt att se matchen från sidan och vi gjorde ingen toppenmatch.

Tidigare har han varit central mittfältaren. I Sylvia har han fått hålla till på kanterna och lärt sig att spela på en ny position.

I förspelet till målet drog Marwan Bazi upp kontringen. Det var hans första match sedan återkomsten till Sylvia. Under sin halvtimme på planen tog han för sig och manade på medspelarna.

– Det blir en jättetillgång, speciellt som ledare och person. De egenskaperna som knappt finns i vårt lag, sa tränaren Kim Hellberg som mönstrade en rekordung startelva på 20,09 år i snitt.

Matchvinnare var också målvakten Julius Lindgren som höll nollan. De två målen han släppte in blev bortömda för det tidigare allsvenska laget.

– Ja, "Julle" har varit extremt bra många matcher i rad. Han är svinbra, tyckte Kristoffer.

Med segern fick Sylvia lite arbetsro i tabellen. 28 poäng och åttonde plats.

– Det kommer inte att kännas lugnt. Vi måste ta sex poäng till någonstans för att vara helt säkra, sa Kim Hellberg och gav sig iväg till segersången i omklädningsrummet.