Sebastian Andersson var hett stoff på marknaden efter en bra säsong i ett Kaiserslautern som hade det blytungt och blev jumbo i Zweite Bundesliga.

Till sist var det Union Berlin som fångade anfallarens signatur på papper. Huvudstadsklubben kom åtta i serien förra säsongen.

– Jag ser nu fram emot utmaning i Union Berlin och även att bo i staden. Jag känner till ligan ganska bra och jag vet vad som förväntas av mig, säger Sebastian Andersson till Unions hemsida och lägger till:

– Matcher avgörs genom mål och jag vill bidra med så många som möjligt.

Sebastian gjorde tolv mål och fyra assist för Kaiserslautern 2017/2018. Med det placerade han sig på en delad åttondeplats i skytteligan. I Union Berlin spelar sedan tidigare svenske Simon Hedlund.

Unions sportchef, Oliver Ruhnert, gillar det han har sett av Andersson:

– Sebastian är en fysiskt stark och farlig centerforward som redan har byggt upp internationell erfarenhet på en hög nivå. Han var en av killarna i Kaiserslautern förra säsongen som steppade upp även under utmanande omständigheter. Vi är övertygade om att han vill fortsätta sin stadiga utveckling och hjälpa oss att uppnå våra mål", säger Runhert till Unions hemsida.

Christoffer Nyman sägs vara på väg till Union Berlin. Ett samarbete mellan honom och Andersson på tysk mark är alltså inte omöjligt.