Två av allsvenskans formstarkaste lag drabbade samman på Friends Arena under tisdagskvällen. AIK, regerande mästarna, med fem segrar de senaste sex matcherna skulle bli en tuff nöt att knäcka för IFK som inte vunnit på arenan sen april 2014. Men den dystra sviten bröts

– mycket tack vare Christoffer Nymans panna. I samband med två hörnor, en i vardera halvlek, nådde han högst och blev tvåmålsskytt.

– Klart det känns extra skönt i en sån här match. Två bra hörnor slagna av Krogh Gerson och två helt okej nickar, sa Nyman blygsamt.

Artikelbild

| Christoffer Nyman blev matchvinnare med sina två nickmål mot AIK.

I första halvlek, där AIK kanske borde haft ledningen med sig in i paus, var det till sist Nyman som knoppade in matchens första mål i matchminut 44. En smakavslutning på en annars ganska händelsefattig halvlek.

– Jag tycker vi gör en bra match rakt igenom. De skapar några farliga chanser i första. Men det känns ändå som att vi har god kontroll, tyckte Nyman.

Vad var det särskilt du tyckte ni gjorde bra?

– Det kändes som att vi hade mod ikväll. Vi vågar hålla i boll och göra det svårt för AIK. Försvarsspelet var också riktigt bra och Isak (Pettersson) gör en fin insats i mål.

Nymans andra fullträff nickades in i 63:e matchminuten. Då hade AIK:s Panagiotis Dimitriadis hunnit åka på ett rött kort i samband med en duell – med just Nyman.

– Det var en 50/50-duell. Jag blev lite förvånad över att det blev rött kort direkt. Jag har inte hunnit se någon repris, om jag var fri eller inte, så jag kan inte riktigt säga så mycket om situationen. Men det är klart att det påverkade matchen.

Vad säger du om ert agerande efter det röda kortet?

– Vi gjorde det bra. Det gäller att våga och inte slappna av och det gjorde vi inte heller. Sen får vi 2-0 direkt efter och det underlättade allt såklart. Vi gjorde det jättebra hela vägen.

I en bitvis lite sargad första halva av säsongen, kantad av skador, medgav "Totte" Nyman att det var skönt att ha en matchavgörande roll i "Pekings" seger. I och med de båda målen är Nyman nu uppe i fem fullträffar totalt i allsvenskan 2019

– Det har varit en lite knackig inledning på säsongen, absolut. Men jag gillar heller inte att skylla på skador. Det är bara att gilla läget och kämpa på. Vi har tränat på bra under uppehållet och det visade vi ikväll.

Hur viktiga var de här två målen för dig?

– Oerhört viktiga såklart. Extra skönt att få göra dem i en så här svår match också, sa Nyman.

I och med trepoängaren, IFK:s fjärde seger senaste fem matcherna, klev laget förbi Hammarby i en bitvis haltande tabell. Det är fortfarnade en bit kvar upp till de absoluta topplagen. Nästa match för IFK väntar redan på söndag – hemma mot Sirius på Östgötaporten.