1–1 slutade dock mötet med Djurgården. Men det var en match som IFK kände att man skulle, och borde, ha vunnit.

Framför allt efter dominansen i den första halvleken.

– Det är som många gånger förut. Vi spelade jättebra och skapade otroligt mycket i första halvlek, men vi måste punktera matchen. Om vi gör ett mål till så vinner vi men det har varit lite vår grej det här året, att vi inte lyckas döda matcherna, sa "Ante" Johansson.

Artikelbild

| Aliou Badji och Andreas Johansson.

Han fick ett glatt återseende med förra lagkompisen Gunnar Heidar Thorvaldsson efter matchen. Men när han summerade 90 minuters spel på Östgötaporten var det inte några större glädjeyttringar.

– När vi har momentum i matcherna måste vi göra mål. Men nu fick de en halv omställning, eller vad det var, och då blir det så tyvärr. På fasta situationer eller kontringar är de bra och är det bara ett mål kan det ju hända. Sen tycker jag inte att vi får det trycket vi vill ha på slutet, sista tio när vi vill. Jag tycker de får äga lite för mycket boll då även om vi skapade en jättechans med Jordan, sa Ante.

Han höll med om att det kan bli lite väl smånätt i sista tredjedelen ibland.

– Vi måste ha lite mer killerinstinkt i boxen. Strunt samma hur det blir mål, bara den trycks in.

Hur mycket tänker du på att AIK tappade poäng?

– Jag fick höra det precis. Det är ju jättetråkigt (att IFK inte kunde vinna) men jag tänkte inte på dem alls innan matchen. De har haft så stort försprång men när det blir som det blir är det extra tungt.

IFK-kaptenen har avverkat exakt 200 allsvenska matcher med IFK. Fem återstår innan han vänder tillbaka till Halmstad med familjen.