Inget är officiellt klart och IFK Norrköping har själva inte kommenterat något i frågan. Men till media i Costa Rica säger Ian Smith, 19, att han har skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben.

Ytterbacken, som spelade U21-fotboll med Hammarby 2016, säger där att han ser fram mot sitt nya steg i karriären.

Om det också blir officiellt eller inte lär märkas den närmaste tiden.

Sporten fick hur som helst tag på den rutinerade sportjournalisten Everardo Herrera Soto, som sedan många år driver sin egen hemsida, www.everardoherrera.com, är kommentator på Costa Ricas största tv-kanal, Canal 7, och producerar flera sportprogram i radio.

Han har följt den costaricanska fotbollen i 32 år, ända sedan VM i Mexiko 1986, och tror mycket på Ian Smith.

– Han är en spelare som spelat mycket i högsta ligan och i Concacaf League (kvalficering för Concacaf Champions League) för Santos de Gúapiles, han började som högerback och har även varit mittfältare. Han är snabb och stark. Han har bra meriter och vet hur man följer med upp i offensiven och är bra i samspelet med sina lagkamrater. Han är också bra på att kliva in centralt. För mig har han haft en stark utveckling och många av oss tycker att han borde få chansen i VM med A-landslaget i Ryssland 2018, berättar Everardo Herrera Soto.

– Han har spelat för Costa Ricas lag både i U17-VM i Chile 2015 och nu senast i U20-VM i Sydkorea.

Everardo Herrera Soto har pratat med Smith om det nya intresset från Sverige.

– Han har pratat om övergången med oss, den ska bara bli officiell berättade han. Förhandlingarna har varit väldigt avancerade.

Hur långt tror du han kan gå?

– Jag tror att han kan växa mycket och bli en mycket bra högerback- eller högerkantsspelare som kan spela i de bästa lagen i Concacaf League och för lång tid ta hand om den positionen i Costa Ricas landslag. Vilken nivå han kan nå? Han har träningsviljan och personligheten att komma långt inom fotbollen.

Återstår att se om det också blir i IFK Norrköping, som kallat till presskonferens klockan 14 på tisdagen.