Ingen har väl kunnat undgå Arnór Sigurdssons framfart i "Peking".

En som har följt det på nära håll är Alfons Sampsted.

Läs mer: "Jag drömde om detta".

– Om Arnór fortsätter att göra det bra vill jag se honom gå vidare (till en större liga). Men vi har pratat om det och det är viktigt att ta ett steg i taget, ha tålamod och göra allt så bra som möjligt där man är. Det är ingen brådska. Men det har varit jäkligt kul att det har gått så bra för honom, säger Alfons Sampsted.

Inspirerande för dig också förstår jag?

– Det är det. Vi är nästan tillsammans varje dag, så vi umgås och pratar mycket.

Vad tror du om dina chanser till mer speltid i höst?

– Konkurrensen är stenhård. Jag försöker bli bättre varje dag. Min tid kommer.

Alfons spelade 90 minuter mot Borens IK och såg pigg ut i 9–0-vinsten. Två mål blev gjorda från islänningens fötter.

– Vi ville få igång kropparna, spela vår fotboll och göra vårt bästa hela tiden. Vi blir inte bättre om vi inte kör 100 procent, oavsett om vi möter ett lag från allsvenskan eller division 4, säger Alfons Sampsted och lägger till:

– Planen var inte som konstgräs. Men det är en utmaning som vi måste ta oss an. För egen del är det alltid roligt att spela. Jag vill alltid spela. Det här var en perfekt start på träningslägret vi börjar med nu.

Läs mer: "Drivet: Spela framför Curvan".

Hur kändes det för egen del?

– Man har alltid några situationer som man tycker att man skulle ha gjort bättre. Det kändes okej. Jag har fortfarande mycket att lära.

IFK Norrköping har ett högintressant slagläge i allsvenskan och skuggar bakom serieledande Hammarby tillsammans med AIK.

– Det har varit bra. Men det ger oss ingenting inför framtiden. Kommande månad är viktig för oss för att komma väl förberedda inför kommande seriematcher, säger Alfons Sampsted innan han beger sig till det nya klubbhuset på Borens IP för ett mål mat innan hemfärd