LÄS MER: Här är IFK-arna som kan prisas på stora galan

LÄS MER: IFK-stjärnan: "För dem är det bara ångest"

LÄS MER: Jordan: "Jag har en eld inom mig"

LÄS MER: Krönika: Målet som påminner om att det är möjligt

Vi tittade i arkivet från 2011 och framåt, säsongen där IFK Norrköping återigen var tillbaka i finrummet. Sedan dess har IFK och Häcken mötts 15 gånger i allsvenskan.

Notabelt från lagens duster i Göteborg är att Häcken inte förlorade hemma mot "Peking" från 2011 till 2014 (tre vinster och ett kryss), men att det därefter har vänt.

Från guldåret 2015 fram till 2017 har IFK bärgat tre raka segrar. På söndagens skådeplats, Bravida Arena, har IFK två raka vinster i allsvenskan. 2015 spelades matchen lagen emellan i Göteborg på gamla Rambergsvallen.

IFK:s allsvenska facit på Bravida Arena är sex poäng och 4–2 i målskillnad.

Ett gott omen kanske?

LÄS MER: IFK-backen: "Den bästa dagen i livet"

LÄS MER: "Viktigt att vi ser oss som vinnare"

LÄS MER: Thern:"Jag hade verkligen en tro"

På Östgötaporten är det en liknande trend som i Göteborg mellan de här lagen. Häcken hade övertaget under IFK:s första "comeback-år" i serien, men på slutet har det inte varit något snack om saken.

I Norrköping har IFK vunnit fyra av de fem senaste matcherna med den förkrossande målskillnaden 14–5.

Faktum är att IFK Norrköping har sju (!) raka vinster mot Häcken i allsvenskan. Ett anmärkningsvärt facit.

Å andra sidan: Andreas Alms Häcken har plöjt fram som ett ånglok på hemmaplan i år. Facit: tio segrar och fyra kryss mot AIK, Hammarby, Malmö och Örebro.

Men som Janne Andersson brukar säga: då var då och nu är nu.

LÄS MER: IFK-fans varnas för falska biljetter

Ett bevis på att mycket vatten rinner under broarna är IFK-målskyttarna från de senaste tre årens bortamatcher mot Häcken: Sebastian Andersson 2, Jón Gudni Fjóluson, Chistoffer Nyman, Emir Kujovic och Rawez Lawan. Ingen av dem är kvar i klubben.

"Peking" kan i alla fall åka till söndagens fight mot Häcken med gott mod. Men det räcker alltså inte bara med vinst mot Häcken, AIK måste också förlora sin bortamatch i Kalmar.

När IFK tog emot Häcken på Östgötaporten i år vann Jens Gustafssons mannar med 2–1 efter mål av Simon Thern och Andreas Johansson.