I helgen avslutas allsvenskans vårsäsong med matcher på lördag och söndag. Menyn är intressant.

Kan Elfsborg ta ännu en välbehövlig seger efter en nattsvart vår? Har Malmö kuggat i nu efter att Magnus Pehrsson har skeppats iväg? Och vinner Graham Potter sin sista match med gänget?

Svar som blir spännande att få. Men allt det där står sig slätt mot en match, omgångens huvudmeny.

Artikelbild

AIK–IFK Norrköping.

Tvåan och trean i tabellen.

Ett lag som tippades etta av flera inför säsongen, och som nu har klivit fram som guldfavorit efter att ett ljusblått lag från Skåne har havererat totalt.

Ett annat lag som sågs som en dark horse och möjligen skulle kunna utmana om guldet om alla pusselbitar föll på plats, och som nu har skaffat sig ett högintressant tabelläge samtidigt som de där bitarna är på väg att bilda en allt bättre helhet.

Hela fotbollssverige kommer att rikta en stor spotlight mot Friends Arena.

Det här blir en perfekt avslutning innan VM.

IFK Norrköpings spel har inte alltid glimrat. Men poängmässigt har de tio första fighterna skapat hopp och tro bland både fans och spelare. IFK är åtta poäng före Malmö och Östersund – ett scenario som alla på Curva Nordahl hade accepterat på stört om det hade erbjudits innan säsongen.

Ett bra spel betyder mycket.

En bra poängskörd betyder allt.

"Peking" tar bussen upp till Solna med gott självförtroende. Det ska de göra. Efter hemmaplumpen mot Trelleborg har de radat upp fyra raka segrar och givit sig själva chansen att avsluta vårsäsongen som serieledare.

Den som såg det komma i kölvattnet av Trelleborg är mytoman eller tror på Tomten.

Segrarna som har håvats in har inte kommit av en slump. IFK har inte bara byggt upp självförtroendet, de är på rätt väg både kollektivt och individuellt – allt det där hänger givetvis ihop.

Simon Thern ser nu ut som den mittfältsmaestro han värvades för att bli. Filip Dagerstål har växt in i sin startelva-roll. Simon Skrabb beter sig som Ole Gunnar Solskjaer. Eric Smith är en titan på det centrala fältet. Och David Moberg Karlsson 2018 är ansiktet utåt för en lyckosam uppgradering.

Nu går de för att fylla brickan innan uppehållet. Fem i rad. Bingo.

Kruxet? Allsvenskans svåraste match är ett hinder som du inte saxar över.

Den här våren är AIK, som enda lag i serien, obesegrat: sex vinster och fem oavgjorda. "Gnaget" har inte släppt loss som man skulle kunna tro med det spelarmaterialet. Men de personifierar stabilitet som ingen annan, och har hög klass i varje lagdel.

För IFK kommer ändå matchen i ett perfekt läge. Formen är stark. Och ingen förväntar sig tre poäng.

Det går inte annat än att omfamna drabbningen på nationalarenan.

IFK Norrköping har redan gjort en mycket bra vårsäsong.

Nu har de möjlighet att göra den strålande.