Det är invigning av det nya klubbhuset på Borens IP och två storbesök som väntas. LFC ska möta Borens damlag och därefter ska IFK Norrköping spela mot herrlaget i division 4.

För IFK blir det både ett tillfälle att få igång semesterkropparna och att sprida lite propaganda i länet.

– Vi strävar hela tiden efter att vidga våra vyer och försöka bli folkets lag även utanför Norrköpings gränser. Vi brukar göra den här typen av matcher nästan varje år. Senast var när vi spelade mot Studenterna i Linköping, säger IFK-managern Jens Gustafsson.

Artikelbild

| IFK-managern Jens Gustafsson.

Spelarna som har varit upptagna med olika landslagsuppdrag är inte tillbaka i kollektivet ännu, liksom småskadade Kalle Holmberg och Simon Thern.

Detsamma gäller Eric Smith. Senast under tisdagen kom nya uppgifter om att belgiska Gent och IFK Norrköping förhandlar om en övergång. Det i sig är inget hinder för spel. Däremot skadade sig Smith under gårdagens träning och fick hoppa av City Gross Arena med en misstänkt stukning som krävde läkarundersökning.

Det blir alltså ett blandat IFK-lag som åker till Motala i dag.

– Vi kommer låna in spelare från Sylvia och även spelare från U19-gänget som har sitt ursprung i Boren. Det blir kul för ”Jonte” Gren och Khaled (Qasem) att komma hem och spela mot sitt gamla lag. David Mitov Nilsson ska även spela hela matchen, säger Jens Gustafsson om målvakten som har varit handledsskadad hela vårsäsongen.