Det stora intresset från den belgiska ligafyran kom för någon vecka sedan. Efter det har det gått ganska snabbt. Under onsdagen blev allt klart och Eric Smith kunde presenteras som KAA Gents spelare de närmaste fyra åren.

Ytterligare en försäljning för IFK Norrköping är därmed i hamn.

Den första i år.

– Vi önskar Eric lycka till och hoppas det här är det rätta steget i hans fotbollsutveckling. Vi i IFK är glada att ytterligare en av våra spelare har kunnat nå till en högre liga ute i Europa. All cred till de som varit med och utvecklat Eric, säger IFK-ordföranden Peter Hunt.

Han beskriver processen som ganska snabb när KAA Gent väl visade intresse.

– Det började för någon vecka sedan kanske. Det var nog dagen innan han skadade foten. Det hedrar Gent att de ändå ville fullfölja sitt intresse, och det påverkade inte affären nämnvärt prismässigt heller, säger Hunt.

Som brukligt är vill han inte kommentera några summor för övergången eller hur mycket IFK får. Men en viss del lär gå även till Halmstad varifrån 21-åringen kom till IFK för två och ett halvt år sedan.

– Det är så det normalt brukar vara, säger Hunt om det.

Tidigare när ni haft förfrågningar på spelare har det inte varit rimliga pengar, nu var det uppenbarligen det?

– Det är en hygglig nivå för oss. Sedan måste man ta hänsyn till allting, vad spelaren vill och vad klubbarna vill. Man vill alltid ha som mycket betalt som möjligt för sina spelare men vi kom till en rimlig lösning. Det är ändå väldigt viktigt att vi uppenbarligen tar hand om individer och människor och utvecklar dem hos oss, det är tack vare Jens (Gustafsson, managern) som det är så.

Eric Smith är nu den tredje spelaren på ganska kort tid som lämnar IFK för KAA Gent. Emir Kujovic gick dit sommaren 2016 efter SM-guldet året innan. Och ett år senare var det Tesfaldet Tekies tur.

Ingen av dem har fått (Tekie är fortfarande kvar men utlånad till Östersund) någon större speltid i A-laget.

Nu är det Eric Smiths tur att prova lyckan i den belgiska ligan.

Samtidigt lämnar han en lucka i IFK-truppen.

Om den ska fyllas? Inte nödvändigtvis enligt Peter Hunt.

– Inte i det korta perspektivet i alla fall. Vi har Gerson (Lars), Alexander (Jakobsen), "Gudi" (Gudmundur Thórarinsson) och Arnór (Sigurdsson) bland annat som alla kan spela där. Det är inte akut att få in någon, svarar ordföranden.

Är det lugnt i övrigt?

– Det är inget annat på gång just nu. Sedan kan det alltid gå fort i den här branschen. Men det är fortfarande inte så att det hänger prislappar på våra spelare.