Den skicklige mittbacken fick ett känslofyllt avsked från hemmapubliken på Östgötaporten. Han hyllades stort efter avslutningsmatchen vid Curva Nordahl.

Efter det nominerades han som en av kandidaterna i Allsvenskans Stora Pris i kategorin årets back. Titeln gick dock till AIK:s Per Karlsson.

Nu har Andreas Johansson utsetts till länets bäste herrspelare av Östergötlands Fotbollförbund.

Motiveringen på ÖFF:s hemsida: "Naturligtvis för sitt sätt att spela fotboll, men också för sitt sätt att leda och representera.

I ett framgångsrikt, framstormande IFK Norrköping har han varit ryggraden och den givne ledaren. I match efter match har han presterat på toppnivå, bidragit till att utveckla sina medspelare och varit en av de viktigaste byggstenarna i det IFK som 2018 åter presterar på topp."

Årets damspelare i länet blev Anna Oscarsson, Linköpings FC:

Motiveringen: "Anna har under säsongen utvecklats mycket i sin roll på planen och med sin starka fysik, sin lojalitet och sitt stora driv är hon inte bara en nyckelspelare för laget utan också en av seriens allra bästa ytterbackar. Alla dessa egenskaper har tagit henne till nya utmaningar med svenska damlandslaget. Anna Oscarsson är inte bara viktig för sitt lag i match eller på träning. Med stor social förmåga tar hon ansvar för sin omgivning, bidrar till god stämning och är en uppskattad förebild för yngre spelare."