LÄS MER: IFK-managern om värvningsryktena

LÄS MER: Castegrens udda match på lägret

LÄS MER: Krönika: Han kan vara rätt kapten

Andreas Johansson lämnade ett tomrum efter sig på många sätt, det är ingen hemlighet. Dessutom kräver det rent praktiskt att någon annan spelare tar rollen som lagkapten.

Bär bindeln varje match.

Hittills på försäsongen har det växlat lite. Alexander Fransson har haft den två gånger, Henrik Castegren och Lars Krogh Gerson varsin.

Det finns ett antal aktuella som kan få chansen framöver. Och det kan fortsätta på det spåret ett tag till innan man sätter ner foten.

– Det är så det fungerar, vi vill ha det på det viset och har bestämt att vi ska gå runt litegrann och prata om olika personligheter. Vem som vill, det är inte säkert att alla vill, säger Jens Gustafsson om hur man resonerar i den frågan.

– Sedan har jag mina tankar men det är inte någonting jag har fattat ett stenklart beslut om ännu.

Du involverar spelarna mycket i beslutet?

– Vi försöker involvera dem i så många frågor som möjligt för att få så mycket delaktighet som möjligt.

Vad vill du främst ha ut av en lagkapten?

– Det beror på vem som blir och vem som känner sig manad. Det är direkt kopplat till vilken person det är. Jag kommer inte förvänta mig att den som springer runt med bindeln på armen agerar som Andreas Johansson gjorde, man måste leda som den man är. Det gäller i allra högsta grad i lagkaptensfrågan.

När IFK Norrköping kommer hem väntar träningsmatch mot AFC Eskilstuna redan på tisdag på Östgötaporten. Därefter drar cupspelet igång redan på söndagen (17/2) mot IFK Värnamo.

Kommer ni ha klart med vem som blir kapten permanent tills cupen och därmed tävlingssäsongen startar?

– Det tar vi till allsvenskan.

Det kan vara olika även i cupen?

– Det kan det vara.

De som har varit hittills är i alla fall aktuella?

– Ja, så är det ju. Jag har ingen uppfattning om hur många som är aktuella, men man kan summera det här med att ovissheten efter att "Ante" (Andreas Johansson) lämnade, och styrkan han besitter, har gjort att alla tagit stort ansvar för att vi ska agera så bra som möjligt mot varandra, ha en bra vardag samt spela matcher på ett bra sätt. De farhågorna tycker jag vi har tagit bort.

Hur viktig är lagkaptensfrågan?

– Den är inte kanonviktig. Den dagliga träningsmiljön, utvecklingsmiljön, prestationsmiljön och matchmiljön är fundemental för att vi ska lyckas som lag och förening. Vi kan ha olika lagkaptener varje match om det är så, bara vi anammar och är noga med att bry oss om varandras välbefinnande och värna om lagets bästa.