Det började pratas om Jordan Larsson och IFK Norrköping mitt under hösten, när det allsvenska spelet ännu pågick.

– Vi har ju under en längre tid haft Jordan med på den stora prioriteringslistan. IFK Norrköping som lag och förening passar klockrent till den person och spelare som Jordan är. Det var tidigt initierat att han är en spelare som vi gärna ser hos oss.

På vilket sätt passar IFK klockrent?
Artikelbild

| Jens Gustafsson och Jordan Larsson.

– Jag tänker på ålder, person, naturlig lagspelare, väldigt god speluppfattning, en bra passningsspelare och bra på att spela tillsammans med andra spelare.

LÄS MER: Miljonsumman för stjärnvärvningen

Förra veckan var det erfarne Lars Krogh Gerson som presenterades.

Nu är ni åter till grundstrategin att värva ungt och förädla?
Artikelbild

– Ja, jag tycker att vi hållit den vägen väldigt tydlig. Sen behöver vi hitta en dynamik med lite äldre spelare som kan vara förebilder utanför och på planen. Det handlar om att bygga ett lag med en sammansättning som är stark. Då kan vi inte bara ha yngre, vi behöver båda delarna.

Du räknar med att kunna förädla honom ytterligare?
Artikelbild

– Jag räknar med att vi ska kunna vägleda Jordan så han blir ännu bättre hos oss, ja. Vi har tre spelare med på januariturnén som forwards, med Jordan, Kalle Holmberg och David Moberg Karlsson. Det är en väldigt stark signal för IFK Norrköping.

SE MER: Anfallaren klar för IFK

Artikelbild

Efter några defensiva värvningar (målvakten Isak Pettersson och mittbacken Lars Krogh Gerson) kom så en utlovad forward.

– Det är väldigt svårt att ro i land den typen av forwardsrekrytering. Mycket handlar om att utbilda de som redan finns. Det här har varit en... ja, vi är väldigt nöjda. Vi har jobbat hårt tillsammans, jag har inte haft någon större del än andra i detta.

Har du sett Jordan på plats?

– Nej, inte i Holland. När det gäller de svenska spelarna så är jag uppdaterad på vilka som skulle passa bra in i IFK. Han har legat högst upp på prioriteringslistan en längre tid.

Har det varit många som ryckt i honom och därför har det tagit lång tid?

– Jag kan inte svara på det. Det tar ju tid. Vi styr inte processen till hundra procent, så vi styr inte hastigheten i det heller. Det är kontrakt som ska göras. Jag vill inte gå in mer på det. Hehe.

LÄS MER: "En signal om vad IFK vill med 2018"

Det tyngsta nyförvärvet du presenterat gör att du är extra stolt?

– Nja, vi får väl se vad som kommer härnäst. Den här dagen är kul, men det är på träningsplanen vi blir bättre. Där utvecklas vi.

Är det fullt på planen nu eller kommer det fler nya?

– Vi har några luckor till, sen vet vi inte hur vi ska hantera dem just nu. Målvaktsposten är fylld, man spelar med tre mittbackar, så vi behöver sex, vem man räknar dit ska vi inte gå in på. Vi får se. Det handlar inte bara om vad som finns idag, utan vad som kan tillkomma och försvinna om sex månader.