LÄS OCKSÅ: "Affären säkrar IFK:s plats i toppen"

LÄS OCKSÅ: "Jag tog Arnór till IFK Norrköping"

Redan under onsdagen kom uppgifter på att klubbarna var överens. Den 19-årige isländske yttermittfältaren hade då lämnat Norrköping för att träffa CSKA:s representanter och genomgå en läkarundersökning.

Nu är uppgifterna bekräftade. Både IFK Norrköping och CSKA:s eget Twitterkonto har skrivit att affären är klar.

Försäljningen av Sigurdsson blir den största i IFK Norrköpings historia. Enligt tidigare uppgifter har CSKA betalat upp mot 40 miljoner kronor.

– Det här är den största försäljningen någonsin i föreningens historia. Även om beloppen som nämnts i media är något överdrivna så är det så, säger IFK:s ordförande Peter Hunt i appen "Peking Inifrån".

Han fortsätter:

– Arnor har haft en enorm utveckling hos oss och vi är övertygade om att han kommer att kunna ta nästa steg i sin karriär i Ryssland.

Totalt har Arnor spelat 25 matcher och svarat för tre mål i allsvenskan.

Islänningen kommer att bli spelklar till omgången efter landslagsuppehållet, den 16 september, då CSKA möter Ufa på bortaplan. Bara några timmar tidigare gjorde storklubben också klart med 21-årige japanske anfallaren Takuma Nishimura från Vegalta Sendai. Han skrev på ett fyraårskontrakt med CSKA.

Bara några dagar senare väntar Champions League-premiär borta mot Viktoria Plzen. Förutom det tjeckiska laget möter CSKA även Real Madrid och Roma i gruppspelet.

I ligan har CSKA fått en tuff start på säsongen. Man har bara vunnit en av sina fem första matcher och på nionde plats i tabellen.

Artikeln kommer att uppdateras.