Den isländske mittfältaren kom till IFK som en ung talang och lämnade som den som sköt SM-guldmålet till klubben på Swedbank Stadion 2015.

Som isländsk landslagsman och EM-spelare gick flyttlasset till österrikiska Rapid Wien. Det påstods då i österrikiska medier vara en affär på drygt 20 miljoner kronor.

Men utvecklingen har inte blivit som det var tänkt för Traustason.

Artikelbild

| Arnór Traustason.

Inte i Rapid Wien och inte heller i grekiska AEK Athen dit han varit utlånad den här säsongen. Och nu har alltså Sportexpressen avslöjat att Malmö FF är på väg att köpa loss mittfältaren från Wien.

LÄS MER: Iwung tycker till i bloggen

Övergången sägs bli helt klar under torsdagen.

När IFK Norrköping sålde Traustason sommaren 2016 skrevs det en klausul, som ordföranden Peter Hunt beskriver som kutym i den här typen av övergångar.

Den ger dock troligen inte några pengar till klubben i det här fallet.

– Vi har en klausul, men som i nästan alla transferklausuler ger den oss rätt till en del av ersättningen på det netto som överstiger det vi sålde honom för. Och det är inte troligt att Malmö nu betalar mer än Rapid Wien gjorde då. Det här är det normala i 99 fall av 100 och det känns uteslutet att det i så fall skulle handla om mer pengar nu, säger Peter Hunt på en rak fråga om IFK har ekonomiska intressen i en sådan affär – om den nu även blir verklighet.

Har ni haft något intresse själva av att locka hit Arnór nu?

– Nej, det har inte varit aktuellt för vår del. Det är oklart med hans form nu när han inte spelat så mycket, vi tycker att vi har bra spelare på de positionerna och dessutom är han inte en den allra billigaste spelaren att ta in heller.

Medan Arnór Traustason ser ut att hamna i Malmö och Tesfaldet Tekie (också tidigare i IFK) är på väg att lånas ut från KAA Gent till Östersund beskriver Peter Hunt det som till vardags kallas silly season för lugnt än så länge för IFK:s del. Man har plockat in målvakten Isak Pettersson från Halmstad men i övrigt har det inte hänt så mycket in i truppen än.

Det är också ett tag kvar innan januarifönstret öppnar.

– Det kommer igång mer efter nyår när de internationella klubbarna ser över sina trupper. Sedan är det alltid rykten i svang så här års. Det sker naturligtvis en del även från vår sida, så är det alltid och man försöker få något informationsövertag, men det lär bli hetare när fönstret öppnar, säger Peter Hunt som i vanlig ordning inte vill kommentera enskilda namn.

Inte om Jordan Larsson heller, anfallaren som annars kopplats ihop med ett starkt intresse från IFK:s sida.

– Vi har inget att vinna på att vara med i sådana spekulationer, säger Peter Hunt om klubbens inställning till att prata om enskilda spelare i ryktesfloran.