Efter hela 7–2 i första omgången trodde säkert en del på nya enkla poäng när Valinge-Derome gästade Östgötaporten på annandag påsk, men 4–2-segern satt hårt åt. Först sista fem minuterna kunde hemmalaget avgöra, först med nickmål av Clara Flenhagen och sen med friläge av Lovisa Gustafsson.

– Jag ska vara där uppe på hörnorna. Det kändes så skönt, verkligen viktigt, sa 18-åriga backen Clara Flenhagen om sin nick fram till 3–2 i 85:e minuten.

IFK hade 2–0 efter dryga halvtimmen men tappade där och då.

Artikelbild

| Alma Sjödahl.

– De satte hög press så det blev stressat. Vi fick inte igång spelet som vi ville men vi kämpade in till det sista och det avgjorde, sa Clara efter att ha hurrat med lagkompisarna mitt på planen.

Gästerna från Halland kom tillbaka och kvitterade också halvvägs in i andra halvlek. Då blev det bättre fart på hemmaspelarna som tog över helt resten av tiden.

– Vi ändrade om för att hitta rätt och alla taggade till liksom. Vi skulle bara vinna den här matchen. Alla är såna vinnarskallar, sa Clara och skrattade.

IFK tvingades ändra om en del i laget jämfört med premiären. Bland annat bröt Ebba Sjögren handen på träning nyligen. Med flera på nya positioner blev det lite rörigt i hemmalaget, som ändå lyckades ta andra raka vinsten i division 1.

Artikelbild

| My Cato.

– Känns väldigt gott med två segrar. Jag tror på oss i år, vi ska kriga om topplaceringarna, sa Clara.

Tränaren Anna Eriksson var glad att man kunde avgöra i slutet, men inte nöjd med spelet.

Artikelbild

| Anna Eriksson.

– Vi kan absolut bättre, vi kom inte rätt, var sena i många beslut och det såg ut som om bollen inte satt riktigt på fötterna. Tyvärr bjöd vi på två mål igen, det gjorde vi förra veckan också. I vår tredjedel behöver vi inte spela snyggt utan där måste bollen bort, sa Anna.