Han var väldigt bra. Han visar en fantastisk fin pondus, gav ett lugn och skapade trygghet för laget. En jättebra insats, sade förbundskaptenen Rikard Grönborg.

Hellberg själv togs ut till en dopningskontroll efteråt och fick aldrig berätta om sina fenomenala räddningar för den svenska presskåren.

Två gånger blev han pååkt av kanadensiska spelare. Den värsta var en överkörning bakom målet från den rutinerade före detta NHL-forwarden Mason Raymond, som bland annat spelat i Vancouver, som fick matchstraff.

Jag såg den inte, men domarna såg ju den, sade Grönborg.

Hellberg var som hetast när Sverige i 1–0-ledning i den tredje perioden tog fyra raka utvisningar inom loppet av sex minuter. Kanada spelade bland annat fem mot tre i 1.45, men KHL-målvakten – som spelar i kinesiska Kunlun Red Star – stod emot allt.

Bland annat fick han kasta sig som en fotbollsmålvakt för att rädda Christian Thomas försök. Kanada vann skotten med 17–3 i tredje perioden och 34–21 totalt.

Hellbergs insats i sin landslagsdebut kan ta honom ända till Pyeongchang och OS.

Grönborg om vilka som stärkte sina OS-chanser i segern över Kanada:

Magnus är en av dem, Skellefteåkedjan (tvåmålsskytten Pär Lindholm, Joakim Lindström och Oscar Möller) ser fortfarande stark ut och riktigt bra. Man kan verkligen lita på den.