På lördag och söndag avgörs mångkamps-SM i Stadium Arena i Norrköping. Mästerskapsklasserna är 15,16, 17, 19 och 22 år samt senior på både dam- och herrsidan, med totalt 118 anmälda deltagare. Alla pojk- och herrklasser har sjukamp och tävlar i två dagar. Flick/dam har femkamp och här tävlar F 15, F 16 och F 17 på lördag, medan F 19, K 22 och kvinnor seniorer tävlar på söndag.

På seniorsidan bland herrar blir det en kamp mellan 23-årige Fredrik Samuelsson, Hässelby, och Marcus Nilsson, 27, Högby.

– Fredrik fick ett rejält genombrott ifjol och blev femma på inne-EM i sjukamp och blev andra svensk någonsin över 6 000 poäng. Han klev också över 8 000 i tiokampen i somras, och tog silver på JEM 22. Marcus är också en etablerad tiokampare, med flera mästerskapsstarter, och också en 8 000-poängare i tiokamp, säger Krister Hultberg i arrangörsklubben Tjalve.

På damsidan är Bianca Samling, Tureberg, det stora namnet, men utmanas av unga Erika Wärff från Malmö.

Tjalve har sex aktiva till start i hemmahallen.

Senioren Frida Johansson har gjort några juniorlandskamper i mångkamp, men får svårt att nå medalj i femkamp, har egentligen tresteg som huvudgren.

Axel Åberg tävlar i P 19 – är löpare egentligen, men testar mångkamp på hemmaplan. Henrik Renz (P 17), tog USM-brons både inne och ute 2017, då i P 16-klass, och Tuvalisa Rosenquist (F 15), vann både inne och ute ifjol, i samma klass.

Följande tre är SM-debutanter i 15-årsklassen: Liam Wiklander, Linn Andersson och My Odelmar.

Samtidigt med mångkamps-SM avgörs Norrköping Indoor Games.