Förra veckan presenterade Dolphins vem som ersätter Adnan Chuk som huvudansvarig på herrsidan. Mikko Riipinen kliver in där. Idag är det också klart vem som blir ny på damsidan efter Jurgita Kausaite.

Det blir en annan ung coach.

Kevin Taylor Lundgren, 25, lämnar ligakonkurrenten Eos och tar klivet till Dolphins.

Artikelbild

| Kevin Taylor Lundgren tar över som coach för Dolphins damer.

– Det fanns olika alternativ, Eos har varit jättebra för mig, men nu kände jag att det var dags att testa något nytt, säger Taylor Lundgren som ursprungligen kommer från Stockholm.

I Eos har han varit i två säsonger. Senaste säsongen blev det en sjätteplats och förlust i semifinalen mot succégänget Högsbo.

– Klart att man alltid vill gå längre, men utifrån förutsättningarna tycker jag att vi gjorde en bra säsong.

Varför väljer du Dolphins nu?

– Jag gillar möjligheterna som finns i klubben, med Stadium Arena och kunna träna där, Micke (Stenbom) som fystränare och en stark ungdomssida som är på väg uppåt. Jag gillar också den nya visionen och målet som klubben presenterat, svarar Kevin Taylor Lundgren som skrivit på ett 1+1+1-årskontrakt.

Du ser det på lång sikt?

– Både och. Det är ett år i taget, men det som Norrköping gör nu är ett projekt som kommer ta lite tid, det är ingen quick fix. Vi måste ge det tid. Mycket handlar om att skapa en miljö där spelare utvecklas. Om man gör ett bra jobb är inte Sverige en slutdestination och det är den typen av spelare vi vill ha, som vill satsa på basketen. Det kommer att bli väldigt mycket ungt.

Just nu finns inga spelare officiellt under kontrakt, men med en coach på plats blir det jobbet enklare.

Vilken typ av basket vill du spela?

– En med upptempo, vi ska vara ett lag som jobbar hårt, både offensivt och defensivt, svarar Kevin Taylor Lundgren som varit ligacoach i två säsonger redan – trots att han "bara" är 25.

– Jag blev klar med min steg fyra-utbildning för två år sedan och då flyttade jag ner till Eos. Jag bestämde mig väldigt tidigt för att det var basket jag ville jobba med, antingen som coach, spelare eller domare. Basketen har alltid varit nummer ett för mig. Tidigt kände jag väl att jag inte hade så stora möjligheter med spelarkarriären och då tog coachningen över.

Innan Eos var Kevin Taylor Lundgren också coach för Djursholms Indians och Norrorts damer i baskettan.

Vem eller vilka som kommer vara assisterande coacher under den kommande säsong är inte klart än.