Bakgrunden till att Paul Chamoun, som spelar vanlig fotboll i Sleipner, startar det här nya laget bottnar i att han under flera år har arbetat med nyanlända ungdomar i ett integrationsprojekt.

Läs mer: "Smedbys anfallare kan få Guldhanden".

”Fotboll är en säsongsbetonad sport med mindre aktivitet under vinterhalvåret och många av ungdomarna saknade en vettig sysselsättning mellan november och mars. För att kunna aktivera ungdomar året om och ge dem en meningsfull fritid och dessutom låta dem få ta del av föreningslivets och träningens många fördelar startade jag Ektorp Futsal-Klubb”, säger Paul Chamoun i ett pressmeddelande och fortsätter:

”För oss är det viktigt att ha ett seriöst satsande A-lag som ger våra ungdomar förebilder att se upp till och mål att uppnå. Hos oss ska det finnas alla möjligheter, oavsett om du tillhör dem som vill spela och ha kul med dina vänner eller om du vill utvecklas och bli framgångsrik”.

Ektorp Futsal-Klubb kommer att börja i den lägsta divisionen, division 2. Målet är att nå högsta ligan inom två år.

Haris Sijaric säger följande i pressmeddelandet:

"Det känns bra med ett nytt lag som, precis som jag, drömmer stort och där både jag och laget kan fortsätta utvecklas. Samtidigt kommer jag, med min erfarenhet, få möjlighet att hjälpa de yngre. Att kunna vara en bra förebild betyder mycket för mig".

Ignatius Malki:

"Ektorp Futsal-Klubb är ett spännande projekt och jag är övertygad om att det kommer bli något stort i framtiden. Inom två år kommer jag vara tillbaka i Svenska Futsalligan – då tillsammans med ’min’ klubb. Under de här åren kommer vi också ha fått fram flera ungdomar som vill satsa på sporten".

Som en uppvärmning inför säsongen anordnar Ektorp en futsalcup över tvådagar i samband med Augustifesten.