Enligt uppgifter från flera av varandra oberoende källor så har Peter Jansson fått ett förslag att ta ställning till. Förslaget går ut på att Jansson skulle leda Piraterna i elitserien och samtidigt ha kvar sin roll som lagledare för Vargarna i allsvenskan, där han nyss gjort klart med ett nytt kontrakt.

Anders Carlberg, Vargarnas ordförande, säger så här om vad som diskuteras:

– Om Piraterna tilldelas en elitserieplats finns planer på att få till ett samarbete mellan klubbarna som skulle kunna innefatta att Peter Jansson blir lagledare för båda lagen. Om de inte blir uppflyttade ska han endast vara Vargarnas lagledare. Det skulle gå att kombinera elitserien med allsvenskan så vi ser inga nackdelar med det i så fall. Anders Fröjd till exempel basat för både Lejonen och Griparna i år.

Om fördelar med ett samarbete i stort säger Carlberg:

– Inte minst kan det vara bra för förare som får tillgång till två olika banor för att träna på. Och även när man värvar förare kan man eventuellt samköra vissa typer av värvningar och gästkontrakt, beroende på vilket regelverk som beslutas på höstmötet.

Under måndagen gjorde Vargarna klart med att Jansson kommer leda Norrköpinglaget i allsvenskan, så den delen är nu spikad.

– Jag och styrelsen är mycket nöjda med att så tidigt som möjligt gjort klart ett nytt kontrakt med Peter. Han är mycket viktig för klubben och är dessutom väldigt omtyckt bland förare, ledare, funktionärer och samarbetspartners.

Peter Jansson själv säger om uppgifterna om de dubbla rollerna:

– Jag har egentligen inga kommentarer att ge just nu. Jag vet att jag kommer hålla på med speedway i någon form nästa säsong, men hur är väldigt oklart än så länge.

Uppgifter till oss gör gällande att Piraterna ska ha föreslagit Motalabon och den tidigare assisterande lagledaren Stefan Ekberg vid Janssons sida.

Jimmy Andersson, Piraternas ordförande:

– Jag kan bara säga att vi har pratat med flera personer där ute för att sondera terrängen och Peter Jansson skulle kunna vara en av dem. Men därifrån till vem som kommer leda laget 2019 är väldigt långt. Det är alldeles för många frågetecken kvar att reda ut, framförallt lär det dröja ett bra tag till innan vi vet vilken serie vi ska åka i.