Vi har tidigare kunnat berätta om att Sleipner och Erlandsson var nära varandra.

Nu är kontraktet påskrivet och det gäller över 2018.

– Jag har tänkt mycket, och det här känns helt rätt, säger Erlandsson som var mestadels målvaktstränare i Smedby AIS den gångna säsongen.

Artikelbild

– Jag stod i mål i fem-sex matcher och kände att jag verkligen ville spela mer och satsa. Jag är 24 år, jag är inte avdankad ännu.

Erlandsson härstammar från Uddevalla och har tidigare i karriären spelat i division 1 för Oddevold, IFK Uddevalla och Vänersborg.

– Min A-lagsdebut var på bänken i Oddevold i ettan. Då mötte vi faktiskt Sleipner minns jag, säger Erlandsson.

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som målvakt?

– Stor med bra fysik. Jag läser spelet ganska bra.

Erlandsson flyttade till Norrköping för studier för ett och ett halvt år sedan. Sedan dess har alltså Smedby i division 3 varit hans klubbadress.

I Sleipnerledningen gläds man åt fövärvet. Dialogen parterna emellan började i slutet av november.

– Nu har vi två riktigt duktiga keeprar i truppen som kan sporra varandra. Det är få lag i serien som kan matcha vårt målvaktspar, säger tränaren Anders Nyqvist.

Jonathan Erlandsson kommer att konkurrera om platsen mellan stolparna med Viktor Gergin.

– Det är alltid bra med konkurrens. Vi kanske passar olika bra mot olika motstånd. Vi kommer att sporra varandra, säger Erlandsson.

Vad tror du om Sleipners slagkraft i år?

– Jag har faktiskt ingen vidare koll på truppen. De jag känner till är de som har värvats från Smedby. Men det ska bli spännande med något nytt. Jag hoppas att vi kan göra bra ifrån oss.