Förbundskaptenen, som ser en träning i Jönköping när TT når henne, är lättad över att konflikten är löst. Damkronorna åkte ju ur A-VM i våras och målet är att ta sig tillbaka direkt.

Förberedelsetiden inför B-VM i franska Angers i april har dock halverats på grund av konflikten.

Damkronorna uteblev från turneringen i Finland i augusti och ställde in hemmaturneringen i november. Dessutom försvann ett träningsläger i augusti. Nu blir det bara två turneringar före VM-truppen ska tas ut, i Tyskland i december och på hemmaplan i Tranås i februari – samt ett nyinsatt träningsläger i Falun under landslagsuppehållet i november.

Tiden till att prova nya spelare blir knapp.

Det är klart. Jag har kunnat följa spelarna i ligan på ett bra sätt, men det blir inte lika mycket tid att testa. Det var ju inte det här som jag eller någon annan ville när vi tog sats och skulle börja säsongen, men nu har det blivit så och vi får göra det bästa av den utmaningen, säger Martinsen.

TT: Hur har det varit att jobba utan ett landslag i två månader?

Det var ju en enorm besvikelse, sorg och personligen också skamkänslor efter VM i våras. När jag hade lagt det bakom mig så ville jag inget annat än att börja säsongen och fortsätta arbetet. Och så blev det som det blev. Det har varit både upp och ned, men nu känns det bra att det är löst och att vi får börja, säger hon.