Senast mot Gefle var det inte mycket att fundera på för Janne Andersson. Med Rawez Lawan och Lars Krogh Gerson avstängda och Andreas Johansson och Christopher Telo ”utlånade” till backlinjen, slängde managern in allsvenska debutanten Andreas Hadenius centralt. Samtidigt fick anfallaren Christoffer Nyman förtroende på en kant.

Ett helt igenom lyckad lösning och Hadenius fick välförtjänta hyllningar för sin defensiva arbetsinsats i den extremt viktiga 2–1-segern på Strömvallen.

– Det är bara att tacka och ta emot för berömmet, men jag har inte tänkt mycket mer på det, inte mer än att jag är glad för egen skull att det gick bra. Det var en härlig upplevelse. Jag var inte nervös innan och kunde njuta lite också, säger Hadenius

Den skolade mittbacken gillade också att ta få ett kliv upp i banan.

– Jag trivs jättebra på mitten. Även om jag inte har någon jätteoffensiv roll kan jag ju ändå bidra lite i offensiven och det är roligt.

Försvarslinjen lär Janne Andersson knappast röra mot höstens formstarka Örebro nu på söndag. Angående mittfältsuppställning har han däremot lite att fundera kring med Lawan och Gerson tillgängliga för spel igen. Lawan har varit en Janne-favorit sedan länge och Gerson storspelade i den övertygande hemmasegern mot IFK Göteborg häromveckan.

Både Andreas Hadenius och Arnór Ingvi Traustasson stod över torsdagens träning på grund av förkylningssymptom. Men enligt Hadenius själv är det inget som ska påverka deras möjligheter att lira på söndag.

– Jag tror det vänder efter en dags vila. För min del tror jag inte att det är någon fara för spel, säger Hadenius.