Aldrig tidigare har intresset för SM-veckan varit så stort som nu.

Norrköping, som arrangerar mastodonttävlingarna 6-13 juli 2016, har överösts av anmälningar under hösten.

– Över 50 idrotter har via sina specialförbund hört av sig och mitt mål är att vi ska ha ungefär 90 procent av kartan klar vid årsskiftet, säger projektledaren Johan Bergerfalk som arbetar heltid med SM-veckan.

Jetski är en av många häftiga – och lite annorlunda – tävlingar där SM-medaljer står på spel. Bland ansökningarna finns även taido (kampsport), slowpitch mixed, radiostyrda bilar, konstflyg och stand-up paddleboard, för att nämna några.

– Jag skulle vilja se jetski i hamnbassängen framför Grand Hotel och sedan ska publiken kunna cykla till andra tävlingar i Folkparken eller på Himmelstalund exempelvis, fortsätter Johan Bergerfalk.

Det finns naturligtvis en gräns för hur mycket Norrköping klarar av, men inställningen är att alla som vill köra sina svenska mästerskap ska få göra det.

– Vi i Norrköping gör en av våra största mobiliseringar någonsin. Det kommer att gå åt ett par hundra volontärer förutom de personer som idrotten själv levererar till SM-veckan.

– Målet är att göra det här så tajt och intensivt som möjligt. Ännu har vi inte behövt tacka nej till någon.

Man räknar med att ungefär 250 svenska seniormästare ska koras under tävlingar som genomförs av omkring 7 000 aktiva idrottare.

Bland de mer etablerade sporterna har specialförbund som friidrott (lag), brottning, simning och bowling aviserat att man vill ha sina SM-tävlingar i Norrköping nästa sommar.