4–2 kan låta tryggt, och det trodde många efter den första halvleken då Assyriska ledde med klara 3–0, och styrde spelet.

Trots att defensiven förbättrats, föll laget lite i gamla synder, och när Huddinge pressade med inbytte Erido Poli började oron sprida sig.

Huddinge hade ett bortdömt mål, ändå stod det 3–2.

Artikelbild

| Nyttige Abdul "Abbe" Rahman Kharma med matchvinnaren Josef Gawreyia i bakgrunden.

Och Assyriskas effektivitet i första genom Esat Jashari och Paul Chamoun, var förbytt i en orgie av ribb- och stolpskott.

Lagkapten Viktor Adsell Sjöberg, som var tillbaka efter sin hjärnskakning, vann boll med mittfältskollegan Abdul "Abbe" Rahman Kharma. Ett sista anfall för att döda tid.

– Fixa en hörna Josef, jag är med här, sa jag till honom.

Istället snurrade Josef likt Jordan Larsson, eller Kurre Hamrin, upp sina två försvarare längs med förlängda mållinjen och serverade Esat Jashari på guldfat, ett läge som inte gick att missa.

Artikelbild

| Lagkapten Viktor Adsell Sjöberg var tillbaka efter sin hjärnskakning.

Jasharis tredje mål punkterade matchen.

4–2 var en viktig seger för nykomlingen Assyriska som har 13 poäng i den jämna tabellen.

– Jäkligt gött, det var länge sedan vi vann, sa Adsell Sjöberg efter slutsignalen.

– Vi pratade om det i halvtid att dra ned laget lite. Men när vi får sådana lägen att avgöra blir vi lite heta, men då ska man ändå gå för det. Hade vi satt målen hade matchen varit avgjord för länge sedan. Starkt ändå när vi inte vunnit på så länge.

Matchhjälten Josef var oberörd efteråt.

– Det kändes bra. Det gäller att göra något bra av de minuterna man får på planen när man får spela seniorfotboll, sa junioren.