I fredags kväll saknades flera namn, bland andra spelande tränaren Daniel Lehnbom som var sjuk. Då åkte Finspång på en tung – och oväntad – förlust mot Stjärnan i Oskarshamn.

Revanschen kom direkt när Målilla besegrades med klara 12–4 (6–2) på Grosvad på söndagseftermiddagen. Nu var flertalet spelare tillbaka, så även Lehnbom som var mycket nöjd när han summerade insatsen i gråvädret.

– Vi fick till det bra, det kändes i stort sett avgjort när vi hade 6–2-ledningen i paus men man måste alltid göra jobbet hela vägen in. Det tycker jag verkligen vi gjorde den här gången, sa Lehnbom.

Vad var skillnaden mot i fredags?

– En inställningsfråga, skulle jag säga. Vi hade ett litet snack innan den här matchen om att det krävs att vi tar ut oss fullt i alla situationer. Det gjorde vi riktigt bra, vi ville verkligen.

Faik skuggar ledande Tjust. Två poäng skiljer. Ettan i serien får kvala till allsvenskan.

– Chanserna till det finns, men då behöver vi nog i stort sett gå rent resten. Det låter tråkigt, men vi tar en match i taget med fokus att spela så bra som möjligt. Nu känns det som vi har nåt bra att bygga vidare på igen, sa Lehnbom.

Unge målvakten Vincent Müller gjorde sin tredje A-lagsmatch och fick beröm på nytt.

Närmast väntar serietrean Skirö på Grosvad om en vecka.

Mål, Faik: Joakim Bonnevier 3, Joel Johansson 2, Rasmus Tell, Daniel Lehnbom, Jonas Tell, Johan Nilsson, Tobias Wallberg, Axel Ringblom och Johan Jansson. Hörnor: 17–6. Publik: 165.