Från Norrköping, fostrade i IFK och lagkamrater i såväl "Peking" som U21-landslaget.

Alexander Fransson och MuamerTankovic har mer gemensamt än så.

Kompisarna kom hem från utlandet och fyller nyckelroller i respektive lag som går bra för tillfället.

Artikelbild

| I U21-landslaget

"Bajen": Fyra vinster och ett kryss på de fem senaste.

"Peking": Två raka.

På måndag möts lagen i huvudstaden.

– Vi får väl se som vi stöter ihop. För "Mujos" del är det kul att han har hittat formen men samtidigt har vi ganska bra koll på honom. Jag sedan innan också. Vi kommer att kolla hur de spelar och vilka vi ska hålla ett extra öga på. Han är absolut en av dom som är formstarkast just nu och har skapat mycket för dom, säger Alexander Fransson.

Artikelbild

Är ni bra polare?

– Det är inte så att vi ringer varandra men när vi träffas så snackar vi. Det är någon man vuxit upp med och spelat med under ungdomsåren. Jag håller koll hur det går i hans karriär, svarar Fransson.

Artikelbild

IFK-kaptenen är inte förvånad att Tankovic exploderat som han gjort under allsvenskans första tredjedel.

Fem mål (två straffar) och tre assist från "Mujo" är en starkt bidragande orsak till att Hammarby är med och nosar Malmö FF i hasorna.

Artikelbild

Nu är det många som vill se Tankovic i Janne Anderssons landslag.

– Mujo har haft det hela tiden. Det är anledningen till att han flyttade över till England tidigt. Nu har han tagit extra kliv i utvecklingen och fått mer matcher. Potentialen har börjat blomma ut, menar Fransson.

Artikelbild

IFK:s nykomponerande mittfältsuppställning och omkastningar i laget har gett resultat och Fransson trivs bättre i sin nya roll.

– Jag får gå fram mer. Det är ett spel som jag gillar mer, jag gillar att gå box till box i stället för att ligga och balansera. Det har passat mig mer att få in "Gudi" (GudmundurThórarinsson). Han hjälper till i den delen. Samtidigt har Lars (Krogh Gerson) och Skrabb (Simon) varit bra som wingbacks.

Skulle ni ändrat tidigare?

– Det är alltid lätt att säga i efterhand. 3-5-2 kanske inte lyckades fullt ut men jag tycker vi är på god väg just nu i alla fall. Vi är som bäst i det offensiva. Det är där som våra styrkor ligger. Vi måste utnyttja det och inte stå och vänta på vad motståndarna gör. Vi ska sätta press och föra matcherna, menar Alexander Fransson.

Jens Gustafsson om vad som krävs för att inte Tankovic ska fortsätta att producera mål och framspelningar på måndag:

– Vi ska se till att vara väl pålästa vad gäller deras offensiva hot. Maths (Elfvendal) håller vår backlinje uppdaterad vad de brukar göra. Han (Tankovic) har en förmåga att avsluta och hitta sista passningen. Han har en annan rörlighet och fart än när han kom. Han är mer komplett i dag.