En herre tar med sig hunden in genom dörrarna till receptionen på Östgötaporten.
Hans ärende: Förnya årskortet.
Samtidigt kommer Jens Gustafsson ned för trappan med mobiltelefonen i handen.
Vi sätter oss i en av logerna för att en tillbakablick på hans första tid som manager.
Frågan i ingressen blir den första.
– Det är alltför många som har missförstått sin roll som ledare, som tar sitt arbete till någon form av eget ägande. Vi lånar våra befattningar, vad vi än gör. Våran främsta uppgift är att lämna ifrån oss det vi jobbat med i så pass bra dager som möjligt den dagen vi lämnar, svarar IFK-managern.
Även fotbollstränare?
– Det är ett väldigt bra sätt att arbeta. Man ska lämna ett så bra arv man kan ifrån sig. Den man kan peka på ganska snabbt som har gjort det är Janne Andersson. Allt som allt - IFK Norrköping är ju medlemmar. Det är supportrar. Det är ju allt engagemang som finns runt omkring. Ibland kan vi ledare säga: ”Det är mina spelare”. Det är inte dina spelare. Det är IFK Norrköpings spelare. Stadens lag. Jag tycker det är viktigt att involvera alla som hjälper oss.
– Jag hoppas att vi hittar ett bra förhållande till varandra utifrån de förväntningar som kan råda på laget. Att vi är transparanta, så det inte blir fel i förväntningarna. Blir det fel är det lätt att vi hamnar där vi inte vill vara.
Där hade du en utmaning den här säsongen. Fansen såg SM-guldet 2015, såg att ni ledde allsvenskan och hoppades på ett nytt guld men inte att ni tappat Christoffer Nyman och Emir Kujovic, bland annat.
– Mycket har överraskat mig positivt men det som överraskat mig mest positivt är förhållningssättet som supportrarna valt att balanserade förväntningarna. Det är väldigt sällan eller aldrig som det har uttryckts missnöje över att vi inte försvarade SM-guldet. Det är lätt att man försvinner iväg och att det blir en besvikelse att komma trea helt plötsligt. Man ska ha fast i minnet att IFK Norrköping under många år som förening har lidit ganska mycket. Det är bra att ha i minnet och komma ihåg.
Kommer du få fortsätta att upprepa och proklamera för just det här?
– Jag tror det är viktigt att göra det. Om du tävlar mot de andra lagen så blir du inte så jäkla bra. Om du tävlar mot dig själv och din egen utveckling så kommer du att bli väldigt bra. Det är det mantrat som vi kommer att fortsätta proklamera i media och till våra spelare. Att bli ännu bättre som lag och individ och inte tävla mot en annan motståndare, då kommer vi inte att nå de mål som vi vill.
Hur vet man att sättet ni väljer är rätt?
– Vi har så olika förutsättningar i klubbarna. Om vi börjar tävla med andra klubbar på deras villkor så kommer vi att tappa vår identitet. Då kastar vi bort IFK Norrköping. IFK Norrköping ska vara IFK Norrköping. Och ska ledas med de värdeord som människorna långt innan har skapat. Åter igen: Det arvet de lämnat ifrån sig blir viktigt.
Har tiden i IFK varit som du trodde?
– Den har definitivt varit bättre. Den vardagliga arbetsmiljön som jag har ynnesten att verka i med väldigt kompetenta och duktiga medarbetare. Det är jag glad att vara en del av.
Vad vill förbättra redan 2017?
– En hel del. Vi har redan satt plattformen för det med tuffa fysiska program. Det enda vi kan vara säkra på i fotboll är att det kommer att gå snabbare och snabbare. Vår absolut viktigaste del är att vi ska ha så löpstarka spelare som möjligt. Som kan göra så mycket maxrörelse, djupled och sidled, som någonsin är möjligt. Det är en del av det. Vi ser att vi kan förbättra vårat passningstempo och agera för att skapa ytor till varandra. Det är de sakerna som spelarna fått med sig. Det förväntas att det kommer vältränade spelare tillbaka som är på en hög nivå.
Det känns som att du verkligen satt din prägel när man ser träningar och för all del IFK spela. Det ska löpas så fort ni får chansen?
– Vi har en enorm speed i laget som vi måste utveckla. Vi måste komma ihåg att fotbollens utveckling har i dag gått till att väldigt många lag i allsvenskan 2016 har lag som försvarar lågt med väldigt mycket folk. Vilket gör att du måste se till att du tar dina kontringsmöjligheter på ett bra sätt. Man har fler och fler spelare i backlinjen. Om du tittar på europeisk fotboll är det vanligt att lag placerar fem, till och med sex, spelare i backlinjen och sedan väntar man på motståndarnas misstag när man försöker slå sönder den barriären.
Skulle du påstå att ni är unika här i allsvenskan?
– Jag tror att vi har en väldigt bra potential att bli det.
Ni är inte där?
– Jag tycker vi har bra fart men vi behöver bli bättre. Vi tog fasta på, det vågar jag stå för, att fler löpte i djupled. Vi gick iväg med fler folk ju längre säsongen led. Det gör du inte om du inte är passningsskicklig.
Det är svårt att möta ett sådant lag?
– Jag tror att...jag kan inte svara på hur motståndarna ser det men jag skulle inte bli så lycklig att möta det själv. Jag är fast övertygad att det kommer att vara en del av en framgång - att vi fortsätter att utveckla oss här.
Var det en uppfattning du hade innan du kom till IFK eller blev det en väckarklocka här?
– Jag ska vara ärlig – jag har ändrat ganska mycket av mitt synsätt på fotboll med hjälp av idag vara ansvarig för ett lag som tränar på konstgräs i stället för naturgräs där du inte riktigt kan attackera på samma sätt. Det har ändrats en del men för att svara på frågan så är det spelartyperna som har en del i det.
Du var inte en konstgräs-skeptiker rent av innan?
– Jag tror att alla som verkar i en gräsmiljö är konstgräs-skeptiker. Så kan man säga. Och tvärtom.
Men har din åsikt ändrats?
– I allra högsta grad. Oj, oj, oj. Vi pratar om att vi kan gå ut och bli bättre passningsspelare, om vi skulle gå ut nu så skulle du och jag kunna bli bättre passningsspelare men skulle vi gå ut på gräs nu så hade vi haft bekymmer med det. Det kan jag lova dig.
– Vi kan ständigt arbeta med utveckling och förbättring av passningsspel med hjälp av konstgräsplan. Jag skulle säga att en del av framgången bland ungdomslandslagen beror på konstgräset. Det är annat också med, såklart men spelarna är uppväxta med bättre träningsmöjligheter.
IFK:s uppenbart röda tråd med sina värvningar, utveckla den.
– Det är som branschen ser ut idag. Värvar vi en spelare som är 28 år gammal innebär det att det blir svårt att få tillbaka de pengarna. Värvar vi någon som är 20, 21 eller 22 finns den möjligheten kvar. Har spelarna blivit för bra kommer vi inte åt dom. Då ska de ut i Europa. Det gäller att vara noga med att hitta de spelarna. Sen om det är rätt eller fel - det är den vägen jag tror på. Som passar mitt ledarskap och ledarteamets ledarskap att hela tiden jobba med spelare som vill bli bättre.
Du är på forwardsjakt.
– Ja, en forward ska in. Vi har tre idag. Adin Bukva kommer fortsätta att gå upp och ned med tanke på hans ålder, men vi vill ha en till med tanke på att vi vill spela med två och det blir lite barskrapat om det skulle hända Kalle (Holmberg) eller Sebbe (Sebastian Andersson) något.
Är du nöjd sen?
– Njae. Vi vill ha in mer kvalité i truppen. Det ska jag vara ärlig och säga och det är inte för att vi är missnöjda med truppen på något sätt. Den är bra men vi vill ha någon spelare till som kan hjälpa oss att komma framåt. En skicklig spelare till som gör att laget kommer framåt.
Har du slagit en signal till Emir Kujovic?
– Nej.
Det är inte aktuellt?
– Vi hade inte tackat nej till Emir Kujovic om han vill till IFK Norrköping men vi tror att utsikterna är väldigt dåliga.
Ni kommer inte att ta ett första steg?
– Det kan vi mycket väl göra men den ekonomiska verkligheten som råder där nere kan vi inte över huvud taget mäta oss med.
Var du orolig att Sjölund/Johansson inte skulle stanna?
– Klart jag var orolig men vi är inte klara med varandra än. Om två år kan vi vara det men då finns det andra som är redo att ta över. Det var otroligt viktigt att för IFK Norrköping att de förlängde.