Vilket lag skulle haka på ledande Tjust i division 1 södra? Faik eller gästande Skirö?

Det var frågan inför söndagens toppmöte på Grosvad. Svaret blev Skirö som vann den täta drabbningen med 5–4 (3–1).

– Vi förlorade den här matchen i första halvleken, det är bara att acceptera och gå vidare även om det alltid är väldigt tungt att förlora, sa Faiks spelande tränare Daniel Lehnbom.

Hemmalaget, som kom till spel utan sjuke Gustav Ströberg, fick en minst sagt tung start. Inte nog med att det snöade rejält vilket innebar svårigheter att spela bollen utmed isen – gästerna gick fram till 3–0-ledning redan efter dryga kvarten.

– Då hade de haft tre skott på mål och gjort tre mål. Vi lastar inte målvakten på nåt sätt, det fanns inte mycket att göra på nåt av målen. Det handlade om effektivitet, sa Lehnbom.

Jonas Tell reducerade efter en halvtimme och Faik hittade ny kraft under paussnacket.

– Reduceringen var viktig att få med sig in, det gav oss energi och vi kände att vi skulle börja om helt och hållet till andra. Vi gick in och tog tag i det, det ska samtliga spelare ha en eloge för. Inställningen var det inget fel på, sa Lehnbom.

Mitt i Faiks jakt på mer kontakt kom en omdiskuterad situation när Skirö fick straff i 51:a minuten. Den gav 4–1 och inte alls vad Faik behövde just där och då.

– En mycket märklig straffsituation vi åkte på, riktigt tufft att få det rätt i ansiktet. Vi orkade inte hämta upp det underläget sen, men det var väldigt nära.

Notoriske målskytten Tobias Wallberg smällde in 4–5 med drygt fem minuter kvar. Kvitteringen låg i luften, men marginalerna var inte med de rödtröjade herrarna den här eftermiddagen när julen tog slut.

– Vi hade lägen när bollen dansade på mållinjen, sa Lehnbom.

Faik är nu fyra poäng bakom ledande Tjust. Kan bli väl jobbigt att ta ifatt.

– Det här var en nyckelmatch om vilket av lagen som ska haka på toppen, men det är ändå ett antal matcher kvar.