Stora portioner glädje, men minst lika mycket lättnad. Det var det allmänna intrycket efter den stabila segern.

Christopher Telo sätter ord på känslorna:

– Ett stort svart moln är borta nu. Det såg verkligen inte bra ut ett tag och det har varit en psykisk hård press hela hösten. En period var det inte många som trodde på oss men det är imponerande hur alla plockar fram det bästa när det behövs. Alla i laget är psykiskt starka, bra karaktärer som inte viker ner sig, säger Telo.

Han ingår själv i högsta grad i den häftiga upprycking vi fått se sedan den blytunga förlusten mot Falkenberg. Mittfältaren fick kliva ner på vänsterbacken i manager Janne Andersson kraftiga ombyggnad av försvar och mittfält.

Ett recept som betalat sig med tre raka segrar; mot Göteborg, Gefle och i går då Örebro. Men om Telo får bestämma själv var det här sista gången för honom i den positionen:

– Det har jag varit öppen med hela tiden. Det här är något jag gjort för laget, men självklart vill jag upp. Jag tycker jag har andra kvaliteter som jag inte får användning för som back.

En annan som fått ta klivet ner i banan öppnade målskyttet i går med en kraftfull vänster från distans sedan Emir Kujovic nickat ner ett inlägg från Christopher Telo.

Det märktes på avslutningen att Christoffer Nyman är en målskytt, och inte en kantspringare på mittfälten.

1–0 där efter bara 19 minuter skickade en skön känsla genom hela laget, det är inte ofta under årets säsong som IFK fått ta ledningen.

– Kul att få göra mål igen. Jag såg luckan i bortre hörnet och fick på en bra träff. Viktigt att få in det målet, säger Nyman.

Vid 2–0 var det hans tur att assistera Emir Kujovic. Alexander Fransson drog upp ett anfall centralt, levererade vidare till Nyman åt höger och han i sin tur släppte till Kujovic. Ett hårt och distinkt avslut gick i mål trots att ÖSK-keepern hade fingrarna på bollen.

Så dags var det 25 minuter kvar och ÖSK som hade förfärligt svårt att skapa vassa lägen.

Närkingarna fick lite vind i seglen när Marcus Falk Olander helt riktigt fick rött kort efter en solklar kapning på Karl Holmberg med kvarten kvar. Lite press blev det mot hemmamålet, men inte vidare allvarligt.

– Grattis till segern och nytt kontrakt. IFK hade läst sönder oss på taktiska och tekniska detaljer, konstaterar ÖSK-tränaren Alexander Axén.