Torsbysonen Dennis Rådström och hans kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik är redo för årets säsong i junior-VM på hemmaplan i Rally Sweden.

– Det känns otroligt häftigt. Hela livet har man kollat på rallyt och drömt om att få åka det, och nu är det verklighet, säger Johan.

Dennis är född och uppvuxen i Torsby och har hela sin uppväxt följt världsstjärnorna på nära håll.

– Vi försöker inte tänka på att det är hemmatävling, utan tar det som vilken tävling som helst och fokuserar på att göra vårt bästa och få till bra noter, säger Dennis.

Årets upplaga bjuder på bättre förhållanden än på många år. Sträckorna har mycket snö och isiga vägar.

– Det är skyhöga snövallar med ett tjockt islager på vägen. Det är så här det ska vara, ett riktigt vinterrally, fortsätter Dennis.

Under helgen kommer det vara mycket fans som följer Dennis och Johans framfart i skogen, framförallt under lördagen när över hundra orangeklädda supportrar samlas på Vargåsen för att heja fram killarna.

– Jag har en egen hejarklack från Valdemarsvik med barndomsvänner och kompisar som finns på plats med flaggor och sånt. Sen betyder det oerhört mycket att min bror finns på plats för att stötta oss. Det var han som fick mig att börja med rally, och att han nu ska få följa mig känns stort, säger Johan

Efter förra årets femteplats i mästerskapet laddar de för ett nytt år i Rally-VM och JWRC, för att kunna vara med och slåss om VM-titeln genom en bra start i Rally Sweden.

– Vi har ett års erfarenhet från mästerskapet och känner både teamet och bilen väl. Vi har utvecklats mycket och kommer bättre förberedda än någonsin med bra tester. Vi kommer gå ut i vårt tempo och se hur vi ligger till och så får vi öka efter det, men vi har höga ambitioner, säger Dennis.

Dennis och Johan tävlar i junior-VM, JWRC, som drivs av det Polska teamet M-Sport. Alla deltagare tävlar i identiska Ford Fiesta R2T Ecoboost.

Rally Sweden 2018 avgörs över 19 sträckor och startar på torsdagen med målgång på söndag. (NT)