Med två vinster i de två första kvalmatcherna sitter Lindö i förarsätet inför den tredje och sista kvalmatchen. Man har tre poäng ner till tvåan Myresjö/Vetlanda och fem poängs försprång på Hjulsbro och Gullringen. Det sistnämnda laget står alltså för motståndet lördag eftermiddag.

– Det känns taggat faktiskt. Vi har ju två vinster nu och det enda som gäller nu på lördag är en vinst till så att vi säkrar kvalet, säger mittfältaren Adi Smailagic på träningen inför helgen.

Lindö hade innan denna säsong siktet inställt på förstaplatsen och då ta en direktplats upp till division 3. Nu var det istället Skärblacka som tog den, men Smailagic tycker ändå att man ska vara nöjd med det man åstadkommit hittills.

– Vi måste säga att vi är rätt nöjda med den här säsongen även fast vi kanske känner att vi gärna hade förstaplatsen i serien, säger Smailagic.

Men i kvalspelet tycker Smailagic att man kan höja spelet.

– Vi ska ju vara väldigt glada för sex poäng. Stundtals har vi spelat så pass att man kanske tycker att det är mer poäng än vad vi har förtjänat egentligen. Så vi ska absolut vara nöjda med de sex poäng vi har.

Varför har ni stundtals inte förtjänat sex poäng?

– Stundtals har vi inte kommit upp i den nivå vi kan komma upp i. Jag vet inte om det är någon nervositet som kryper upp här nu på slutet. Men som sagt det är en styrka att ta hem sex poäng på två matcher.

Hur har ni förebyggt nervositeten inför lördag?

– Jag har försökt vara på de flesta i laget att inte göra en för stor sak av det här. Man måste komma ihåg att det är division 4 vi spelar i. Vi ska ha skoj och vinner man så är det såklart en bonus.