Efter pingisfesten: "Det var jättebra klass"

Det bjöds på högkvalitativ pingis i Norrköping under helgen. Detta när Norcopensarna stod som arrangör för årets DM-tävlingar.

Bordtennis2019-11-10 17:34

– Det var jättebra klass på tävlingarna. De större klubbarna i Östergötland turas om med att hålla i DM, och nu var det fem år sen sist för oss,  berättade tävlingsledaren Rasmus Lindahl.

Redan i fredags smygstartade pingisfesten med "drive in-spel" där hemmaklubbens John Nilsson drog det längsta strået.

– Upplägget är att man bara kommer hit och spelar, utan att föranmäla sig. Därför vet man inte vilket motstånd det blir. Men där blev det ju succé för mig, log Nilsson, som fortsatte att imponera under lördagen.

Då följde han nämligen upp vinsten – med ännu en vinst, i veteransingeln. Finalen vanns i raka set mot Henrik Sandbladh, Västers BTK, och det enda lilla snedsteget kom egentligen veterandubbel-finalen där en Linköpingsduo blev för svåra.

– Jag är ändå väldigt nöjd med både spelet och resultaten, konstaterade Nilsson.

På temat över nöjda personer fanns även det nykomponerade dubbelparet Axel Genar/Tjark Fritzen, Linköpings PK, som vann herrdubbeln efter en riktig rysare. Först i ett femte och avgörande set – efter flera häftiga marathonbollar – kunde de skrika glädjen.

– Det var en riktig härlig känsla. Trots att vi spelar för samma klubb så hade vi aldrig spelat tillsammans med varandra förut. Men nu kändes det rätt efter att båda haft en väldigt bra start på säsongen, sa Tjark Frizen.

Segern betydde också extra mycket då en SM-plats stod på spel i just den klassen.

– Det är bara att försöka slipa ännu mer på spelet tills dess, avslutade Axel Genar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!