De som har vill se mål bör nog besöka Grosvad. Där har Faik gjort 27 mål på de två senaste matcherna – på mindre än två dygn.

Fredagens närmast osannolika 20–1 mot division 1-jumbon Wadköping Örebro följdes upp med 7–1 mot Derby Linköping i blåsten på söndagseftermiddagen.

Inte undra på att spelande hemmatränaren Daniel Lehnbom var nöjd när han hade hurrat ihop med lagkamraterna en stund efter slutsignalen.

Artikelbild

– En riktigt bra match av oss, framförallt var det en bra laginsats. Vi fick jobba hårt men fick dem dit vi ville. De skapade inte så mycket, sa Lehnbom, som själv gjorde ett av de sju målen i östgötaderbyt – en straff som betydde 5–1 i mitten av andra halvleken.

Det var 3–0 i paus och när sen Tobias Wallberg kunde sätta fyran i närmast tom kasse – fint framspelad av Gustav Ströberg – var det i stort sett klart.

– Det kändes bra redan i första halvleken, jättebra. Vi väntade oss att Derby skulle ta sig upp och bli lite desperata i andra, men när vi fick fyran snabbt är det klart att det tar energi från dem. Jag vet inte om det spelade så stor roll just i dag, vi känns en storlek större, sa Lehnbom samtidigt som han tuggade på en korv med bröd.

Tack vare segern klev Faik upp som etta i division 1 mellersta, dock med en match mer spelad än konkurrenten Katrineholm.

Artikelbild

– Vi har absolut fått igång det bra, har släppt in lite mål totalt sett och visade även den här gången att vi är täta bakåt. Derby kom inte till många avslut, sa hemmatränaren.

Det blir Katrineholm och ni som gör upp om kvalplatsen?

Artikelbild

– Ja, nu halkade Derby efter så så är det väl, men vi måste göra bra prestationer varje match, det kommer inte vara en dans på rosor fram till Katrineholmsmatchen, det är vi fullt medvetna om.

Nu får Faik vila en och en halv vecka innan hemmamöte med IFK Motala U väntar 18 januari.

Artikelbild

Målen: 1–0 (9) Rasmus Tell, 2–0 (24) Tobias Wallberg, 3–0 (36) Alexander Johansson, 4–0 (47) Wallberg, 4–1 (59) Vilhelm Samuelsson, 5–1 (65) Daniel Lehnbom (straff), 6–1 (70) Arvid Larsson-Niberius, 7–1 (78) Dennis Pacsay. Hörnor: 8–2. Utvisningar, Faik: 2x10 minuter; Derby: 2x10 min. Publik: 265.