Det blev två år som huvudansvarig på Mamre. Efter höstens degradering till division 3 kommer nu det definitiva beskedet att Dogan lämnar sin post.

Det är någon sorts samförstånd bakom beslutet och själv känner han också att det är rätt att lämna.

– Det kändes även under säsongen när prestationen och resultaten uteblev lite. Det tog mer energi, glädje och så vidare än det gav. Det blir jobbigt i uppförsbacke och jag har fått prioritera bort mycket för att bedriva tränarsysslan, säger Simon Dogan.

Assyriska är hans moderklubb och därefter har det blivit både 43 ungdomslandskamper och spel i IFK Norrköping, Sylvia, Sleipner, Syrianska och Assyriska igen. Och mitt i det en svårläkt ljumskskada som gjorde att karriären kom av sig.

Men Simon Dogan hoppade in i höstdramat och känner fortfarande att det finns lite fotbollsspel kvar i kroppen.

– Det gäller bara att hitta en klubb som vill satsa på en 37-åring, haha. Jag var och tränade med grabbarna i Assyriska i går. Det kändes bra att vara i den miljön igen och få tillbaka lite hjärta för sporten, säger han.

Skulle du till och med kunna spela där?

– Jag har inga hard feelings och det är ingen prestige för mig att gå ner som tränare. Men vi får se. Det ska ju in nya tränare också och det är inte jag som bestämmer sånt.

Simon Dogan tror i alla fall på sitt Assyriska i framtiden.

– Det finns en drös unga spelare bakom och flera har redan gjort debut och följt upp det med ett andra år. Om man får in bra ledare som kan styra upp det ser det jättebra ut, säger han.