SE ÄVEN: TV: Se Citys premiärseger i repris

Däremellan är det en ocean av tid och mängder med matcher – men när division 1 norra ska summeras sent i höst är jag rätt övertygad om att Linköping City kommer tillhöra den absoluta toppstriden.

Ingen med Cityhjärta kan väl klaga efter premiären mot Boden. Det var en fruktansvärd klasskillnad. Enorm. Grotesk. City fortsatte sitt hårda presspel från försäsongsmatcherna och stressade sönder Boden. Hemmalaget vann varenda boll, nästan varje närkamp. Boden hade en enda chans i matchen, City skapade mängder förutom de fyra målen. Målvakten Michael Hartmann fick möjligen köldskador av sin inaktivitet i den minst sagt svala vårvinden, det var möjligen hemmalagets enda problem efter premiären. Grundspelet sitter som det ska och på individuell nivå finns det flera spelare som ska spela högre upp än i division 1. Pontus Rödin är en gigant i backlinjen – gör inte ett misstag. Jag skulle inte bli förvånad om han försvinner redan i sommar. 35-årige Levon Pachajyan är bättre än någonsin tidigare i sin Citykarriär och på mitten dominerar Alexander Fioretos och Lawson Sabah.

Artikelbild

Fanns det verkligen inga frågetecken? Jodå, man kunde ibland ana det där småplottriga spelet från förra säsongen, ineffektiviteten kändes också igen. I den här matchen behövdes ingen hundraprocentig insats, men lita på att det finns bättre lag än Boden som kommer till Linköping arena.

Och se – det finns ett intresse för herrfotboll i Linköping. 711 personer var en fin publiksiffra – och även om det mestadels var knäpptyst på läktaren visar det ändå att det finns människor i den här stan som bryr sig. Segrar föder intresse, kan Linköping City fortsätta den här fina trenden som påbörjades mot IFK Norrköping i januari blir det här en rolig säsong. Lita på det.