Oavsett vilken trupp pointguarden Tim Schüberg kommer ingå i när det är dags för uppkast i höst kan han vara säker på en sak. Det kommer vara mycket nytt hos delfinerna. Just nu är 24-årige Schüberg ensam om att vara klar för spel i Norrköpingsklubben kommande säsong.

– Det känns både roligt och väldigt spännande på samma gång. Jag har haft ett bra snack med Mikko (Riipinen) och det finns en hel del nya tankar och idéer, säger han.

Du är den ende spelaren i truppen just nu. Hur ser du på det?
Artikelbild

| 24-åringen tränar numera för fullt efter sin fotskada.

– Jag är inte orolig alls. Det är långt kvar till säsongen och det blir spännande att se vad vi kan få ihop. Jag vet vad som gäller med en lägre spelarbudget och så vidare. Men för mig ändras ingenting. Kraven kommer vara höga och vi ska gå för att vinna.

Tim Schüberg skrev på sitt nya kontrakt i ett läge där Adnan Chuk fortfarande hade huvudansvaret. Då framhävde Schüberg samtalen med Chuk som en stor del i påskriften samt löften om en större roll. Men det förändrade läget ser han som en stor utmaning snarare än något annat.

– Visst är det tråkigt att Adnan lämnar. Det är en jättebra coach som jag lärt mig väldigt mycket av men jag är samtidigt väldigt glad för hans skull. Han är verkligen värd att få en sån här chans och jag önskar honom stort lycka till, säger han och fortsätter.

– Samtidigt tror jag det kommer bli väldigt bra med Mikko som kan komma in med mycket nytt. Jag får försöka binda ihop det jag lärt mig från Adnan med det nya Mikko kan ge så kommer det nog bli riktigt bra.

24-åringen Schüberg som hade en fin första hälft av säsongen i fjol drabbades av skadebekymmer i mitten av januari. En stressfraktur i foten la en eländig skugga över vårsäsongen och det blev inget mer spel för pointguarden. Nu är han i full träning och håller på att tanka upp inför kommande säsong.

– Jag kör på så mycket jag kan. Det är långt till säsongen startar men det gäller att komma förberedd, säger Schüberg.

Är du helt kvitt från skadan och kan köra för fullt?

– Ja, så är det sagt. Men det sitter också mycket i huvudet. Just nu så kör jag på rejält men det gäller att ta det lugnt ibland också. Det gäller att vara försiktg, avslutar Schüberg.