IFK Norrköping har inte sagt ja eller nej till en fortsättning – men Nikola Tkalcic är redan inställd på att tiden i klubben snart är över.

Läs mer: "Guldhjältar med oklar framtid"

– Ett svårt beslut men jag tror att det är bäst för mig. Jag har inte haft en bra konversation med klubben de sista veckorna. De vet att mitt kontrakt går ut i vinter, ingen har pratat med mig. Jag känner att de inte vill ha mig här.

Artikelbild

Besviken?

– Det är fotboll. Coachens beslut. Han bestämmer och ser mig inte i hans planer. Jens (Gustafsson) har pratat med min agent men inte med mig.

Känns det som du fått tillräckligt med chanser?

– Tränaren har andra planer och vill se andra spela.

Är du ledsen över det här?

– Självklart. Jag har varit länge här, det är svårt att lämna.

Vad vill du göra, stanna i Sverige?

– Jag har lite valmöjligheter i Sverige. Vi får se.

Allsvenska?

– Ja.

Tror du att din skadeproblematik har något att göra med IFK:s sätt att se på din situation?

– Jag vet inte. Jag har visat att jag kan komma tillbaka till samma nivå som tidigare. Jag vet inte om det är problemet men jag har visat tillräckligt att jag kan komma tillbaka.

Nikola Tkalcic som kom till Norrköping 2011 lyfter fram SM-guldet 2015 som det största i karriären.

Som helhet är kroaten nöjd med sin tid i IFK.

– Jag har mognat här, det har varit en fin erfarenhet. Alla har tagit emot mig bra.

Jens Gustafsson såg U21-matchen på Östgötaporten där Nikola Tkalcic byttes ut efter en timme.

– Jag vill själv prata med Nikola. Jag kan och vill inte säga så mycket innan jag har gjort det. Vi får se var det tar vägen. Det är känslomässiga delar i det här men det absolut viktigaste för mig är att förhålla mig till vad som är bäst för IFK. Det är mitt uppdrag. Det finns beslut som är bekvämare än andra. Vi har inte haft en sittning än, när vi är klara med hur truppsammansättningen ska vara nästa år tar vi de besluten.

Förutom Tkalcic sitter Andreas Hadenius, Marcus Falk Olander, Julius Lindgren och Aslak Falch på utgående avtal.

Vad händer med Erik Lindell?

– Han har gjort det utmärkt i Degerfors som vi har ett bra samarbete med. Erik har växt mycket och det visar att vissa unga spelare mår bra av att röra på sig för att nå sin större potential. Vi är måna om att ta hand om spelare som är bördiga från området. Igen: Det handlar om truppsammansättning och hur den kommer se ut. Det skulle inte vara rätt att ta hem Erik och matcha honom i U21-laget när han gjort det så bra i superettan.