Totalt är det 62 846 individuella deltagare som har varit med i tips-SM sedan årets upplaga startade för drygt sex veckor sedan. De har skalats ner till 13 stycken som ska göra upp om titeln.

Ett nålsöga att ta sig igenom – men 25-årige Christoffer Myrén och 29-årige Freddy Karlsson har klarat det. Duon från närområdet är dessutom finalens yngsta aktörer.

– Det här kunde jag aldrig tro. Jag anmälde mig mest tillsammans med några kompisar för att vi skulle ha koll på vår interna tävling, säger Christoffer.

Artikelbild

| Freddy Karlsson tog guld.

– Efter sista deltävlingen såg jag att jag låg åtta på listan. Jag trodde först att jag var åtta i själva deltävlingen, men det visade sig vara totalställningen, säger han.

Deltagarna i tips-SM har under dessa veckor fått göra ett system med sex halvgarderingar till lördagarna.

– Jag har gjort som alla år tidigare. Jag har kollat tabellen innan och gått mycket på magkänsla, säger Christoffer Myrén vars favoritlag är Manchester United.

Finalen kommer att avgöras i form av ett quiz på 13 frågor, plus två utslagsfrågor. Dessa handlar om engelsk fotboll.

Artikelbild

| Christoffer Myrén

– Nu när jag har nått ditt kommer jag plugga, det kommer kännas dumt annars. Sedan kan frågorna handla om vad som helst, det är bara att hoppas att rätt frågor kommer, säger Christoffer.

– Det ska bli väldigt roligt att bara få vara med. Och priserna – de är riktigt bra.

Freddy Karlssons ingångstankar till tips-SM är liknande som Christoffers.

– Jag såg det som en kul grej att göra ihop med polarna. Sedan såg jag att låg bra till efter första omgången, då var det bara att fortsätta, säger Freddy.

Och som han fortsatte. Freddy hamnade trea i totalställningen. Nu har han en högintressant final att se fram emot, som avgörs i Stockholm 14 december.

– Det har gått betydligt bättre än väntat. Att få vara med i finalen ska bli riktigt kul, säger han.

– Nu är det bara vinst som gäller. Jag kommer att läsa på så gott jag kan. Men det återstår att se vilka frågor som dyker upp.

Avslutningsvis: vilket är ditt favoritlag i England?

– Arsenal. Men jag har alltid haft ett gott öga till Luton.