IFK Norrköping har en tradition av att flytta upp spelare från sin ungdomsverksamhet och har inga planer på att sluta med det.

Till nästa säsong har klubben valt att skriva lärlingskontrakt med Tarik Hamza och Felix Bengtsson.

– För IFK Norrköping är det viktigt att vi verkligen fortsätter att ge spelare från de egna leden chansen att tillhöra A-truppen om vi bedömer att de har förtjänat den möjligheten. Det är en del av vår identitet. Tarik och Felix har gjort det bra under säsongen och det ska bli spännande att följa deras utveckling, säger Jens till IFK:s hemsida.

Artikelbild

| Flyttas upp. Felix Bengtsson har också skrivit på ett lärlingskontrakt med "Peking".

Hamza provspelade slovenska ND Gorica och Assyriska IF i början av året innan han bestämde sig för en fortsättning i Sylvia.

Den 20-årige mittbacken var en tongivande spelare i laget som gjorde det så bra i division 2 i år och slutade på en sjätteplats till sist.

Han fick även vara med och spela en del i IFK:s U21-lag under hösten och kommer nu att träna med A-laget under inledningen av 2018.

– Målsättningen är att få vara med och träna här på heltid men jag tar det som det kommer helt enkelt, säger Tarik Hamza till hemsidan.

Detsamma gäller Felix Bengtsson, 19, som redan varit med och tränat en del med A-laget. Han var med på träningslägret i Algarve i början av året.

– Det kändes som att jag utvecklades ganska mycket på den korta tiden så det var riktigt kul. Det är bara att köra på – se till att utvecklas ännu mer och ser hur långt det kan gå, säger Felix till klubbens hemsida.